Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΕΠΑΛ Μύρινας στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015 με τίτλο «Trade Fairs 2015».
Το ΕΠΑΛ Μύρινας στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015  με τίτλο «Trade Fairs 2015».
05.03.2015 | 12:29

Το ΕΠΑΛ Μύρινας στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015 με τίτλο «Trade Fairs 2015».

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας από τα τμήματα Πληροφορικής και Οικονομίας & Διοίκησης, δημιουργούν εικονικές επιχειρήσεις με προϊόντα αγροτροφίμων .Την πρώτη χρονιά ήταν τα κρίταμα, τη δεύτερη τα προϊόντα από τσουκνίδα, την τρίτη προϊόντα από το αλάτι της αλυκής Λήμνου.

Τα προϊόντα πωλούνται σε τοπικές μαθητικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ η επιχείρησή τους με το όνομα «4Food» θα συμμετάσχει στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 το πρωί μέχρι 15:00 το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" που υλοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement Greece. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" είναι μια ομαδική δραστηριότητα για μαθητές Λυκείου που βασίζεται στην αρχή της "μάθησης μέσα από την πράξη" και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, να παράγουν το δικό τους προϊόν ή υπηρεσία και να δραστηριοποιηθούν σε όλες τις λειτουργίες marketing.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αναπτύσσουν επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, διαμορφώνουν προσωπική αντίληψη για την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων και μαθαίνουν για τις συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική αγορά.

Οι εικονικές επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή έκθεση «JA-YE European Trade Fair 2015», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-29 Μαΐου 2015.

Είστε όλοι καλεσμένοι!

Η εικονική επιχείρηση του ΕΠΑΛ Μύρινας υποστηρίζεται συμβουλευτικά από τον σύμβουλο-εθελοντή της Εθνικής Τράπεζας κ. Μπολομύτη Στέφανο.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://fourfoodsmyrina.wix.com/4foods

Ευχαριστούμε:
 

τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λήμνου καθώς και τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου για τη χρηματοδότηση του προγράμματος που έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας 2015 το οποίο διοργανώνει η ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, την οποία και ευχαριστούμε.

 Τις τοπικές επιχειρήσεις ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ-ΛΗΜΝΟΣ και ΣΟΥΣΑΛΗΣ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ καθώς και τους κ.Κώστα Κληρονόμο για τις προσφορές τους σε προϊόντα.

 Τον επιστάτη του σχολείου μας κο. Βασίλη Παπαβασιλείου για την προσφορά του σε πρώτες ύλες και τις πληροφορίες για την καλλιέργεια τοπικών προϊόντων.
 

Την κα.Ματθίλδη Δαγκλή, καθαρίστρια του σχολείου μας για τη συμπαράστασή της.

 Και κυρίως τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ για την οικονομική και ηθική τους υποστήριξη.

trofima limnos

prosklisi thess

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018