Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα νεφροπαθών Λήμνου και Μυτιλήνης

banner roots

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα νεφροπαθών Λήμνου και Μυτιλήνης
23.03.2015 | 18:02

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα νεφροπαθών Λήμνου και Μυτιλήνης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση κατέθεσαν στον Υπουργό Υγείας τρεις βουλευτές του Κ.Κ.Ε, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του κόμματος στο νομό, Τάσσος Σταύρος, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς σε Λήμνο και Λέσβο.

Η ερώτηση αναφέρει:

"Προβλήματα αντιμετωπίζει το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ιδιαίτερα το νεφρολογικό τμήμα λόγω υποστελέχωσης του. Συγκεκριμένα τρεις νεφρολόγοι, η μία μάλιστα επικουρική, καλύπτουν:

- Τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με 85 μόνιμους ασθενείς συν τους επισκέπτες του νησιού και τους εκτάκτως αιμοκαθερόμενους που αυξάνουν τον αριθμό των ασθενών της Μονάδας.

- Το τακτικό Νεφρολογικό Ιατρείο που αφορά όλους όσους από τους κατοίκους της Λέσβου έχουν κάποιο χρόνιο χρονολογικό πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, και που ξεπερνούν τους 1000. Να υπενθυμίσουμε ότι άλλος νεφρολόγος δεν υπάρχει στο νησί.

- Όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται νεφρολογική εκτίμηση η αντιμετώπιση είτε προσέρχονται στο ΤΕΠ είτε νοσηλεύονται.

Οι γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα και συνεπικουρούνται από Γενικό ιατρό για τις ανάγκες εφημέρευσης της Μονάδας. Επίσης δε βρίσκεται σε εφημερία νεφρολόγος τις Κυριακές και αργίες που δε λειτουργεί η μονάδα.

Επιπλέον γίνονται συχνά μετακινήσεις νεφρολόγων προς το Νοσοκομείο της Λήμνου, όπου και εκεί αντίστοιχα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς δεν υπάρχει νεφρολόγος για να καλύψει τις ανάγκες των νεφροπαθών. Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λήμνου υπηρετούν δύο νεφρολόγοι, από αυτούς η μία βρίσκεται σε άδεια κύησης και ο δεύτερος γιατρός και διευθυντής της κλινικής είναι σε αναρρωτική, λόγω εισαγωγής του σε νοσοκομείο Αθηνών.

Το πρόβλημα των νεφροπαθών και κυρίως των αιμοκαθερόμενων της Λήμνου είναι οξύ και με τη συνεχή εναλλαγή γιατρών για τη νοσηλεία τους, όχι μόνο δε λύνεται το πρόβλημα τους, αλλά και η παρακολούθησή τους μοιραία θα είναι ελλιπής και δεν θα υπάρχει καμιά συνέχεια στη θεραπεία τους. Είναι αναγκαίο να υπάρχουν μόνιμοι γιατροί που θα γνωρίζουν βαθειά το πρόβλημά τους ώστε να παρεμβαίνουν ανάλογα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση και των δύο Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των νεφροπαθών στα δύο νησιά".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το