Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>2005: Μαθητές της Αυστραλίας κλείνουν το γόνυ στους τάφους των προγόνων τους στη Λήμνο (φωτό αρχείου)

banner roots

2005: Μαθητές της Αυστραλίας κλείνουν το γόνυ στους τάφους των προγόνων τους στη Λήμνο (φωτό αρχείου)
28.03.2015 | 09:07

2005: Μαθητές της Αυστραλίας κλείνουν το γόνυ στους τάφους των προγόνων τους στη Λήμνο (φωτό αρχείου)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο πρώην Έπαρχος Λήμνου Θεόδωρος Μπαβέας, εξακολουθεί να μοιράζεται με τους αναγνώστες μας, κομμάτια της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας, από το τεράστιο αρχείο κειμένων και φωτογραφιών του.

Το ρολόι του χρόνου αυτή τη φορά επιστρέφει στις 5 Μαΐου 2005, όταν ομάδα µαθητών από τα σχολεία της Δυτικής Αυστραλίας, της Πολιτείας του Πέρθ, συνοδευόµενοι από τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Πωλ Τάι, τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού της Δυτικής Αυστραλίας, κ.Φίσερ και οµάδας στελεχών της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της χώρας αυτής, επισκέφθηκαν τη Λήμνο, για να συμμετέχουν στον εορτασμό του Anzac Day, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μύρινας, τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Πολιόχνης και των Καβειρίων καθώς και το Συµµαχικό Κοιµητήριο του Πορτιανού και εναπόθεσαν λουλούδια στους τάφους των προγόνων τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν µε συνοµήλικους τους από τη Λήµνο αφού οµάδα µαθητών από σχολεία του νησιού µας συνόδευσαν τους Αυστραλούς µαθητές.

Θυμίζουμε, ότι εκείνη η μέρα είχε οριστεί από τότε ως «Ηµέρα Μνήµης για τους Πεσόντες της Μάχης της Καλλίπολης» (1915 Α΄Παγκόσµιος Πόλεµος), κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ενταφιάστηκαν στα δύο Συµµαχικά Κοιµητήρια της Λήµνου.

anzac2

anzac1

anzac3

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel