Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απογοήτευση Μαρινάκη από τη συνάντηση με το Δρίστα

banner roots

Απογοήτευση Μαρινάκη από τη συνάντηση με το Δρίστα
21.05.2015 | 13:23

Απογοήτευση Μαρινάκη από τη συνάντηση με το Δρίστα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Λήμνου, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, με θέμα την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος των νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ενώ παράλληλα ευχαριστεί και όλους όσοι βρέθηκαν για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των νησιών.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Χθες, Πέμπτη 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά συνάντηση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου και της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρίας Κακαλή, καθώς και εκπροσώπων φορέων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με θέμα την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος των δύο νησιών.

Εκτός από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Βουλευτές του νομού Λέσβου κ. Ιωάννης Ζερδελής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και κ. Σταύρος Τάσσος, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων κ. Αντώνης Καραγιάννης και ο αντιπρόεδρός της κ. Γιώργος Νικολέτος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου κ. Νίκος Στενός, η Πρόεδρος του Συλλόγου του Αγίου Ευστρατίου κ. Σοφία Σιώνα, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης , ο Πρόεδρος του Ομίλου «Ανεμόεσσα» κ. Γιώργος Κότσαλης και ο κ. Κωνσταντίνος Κατενίδης, μέλος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική.

Την ώρα της συνάντησης, μέλη των συλλόγων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και άλλοι συμπατριώτες μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που είχε γίνει ενόψει της συνάντησης, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά με όσα συζητήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ. Δρίτσα, καθώς παρά τα δίκαια αιτήματα που εκφράστηκαν αυτή τη φορά από σύσσωμους τους εκπροσώπους των φορέων των νησιών μας και το γεγονός ότι έχουμε ήδη υπερβεί το διάστημα του ενός μήνα χωρίς καράβι, για άλλη μία φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν έδωσε άμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, παραπέμποντας στις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ., βάσει των θεμάτων ημερήσιας διάταξης που έχουν δημοσιοποιηθεί, δεν πρόκειται να δοθεί λύση. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την άμεση δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, θέμα το οποίο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου που εξετάζεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων. Εξακολουθούμε να ζητούμε από το Υπουργείο άμεση λύση για να βγουν τα νησιά μας από την ακτοπλοϊκή απομόνωση.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και ήρθαν χθες στο Υπουργείο για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των νησιών μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το