Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΑΣ Λήμνου: υποτυπώδης έως ανύπαρκτη η ενημέρωση για ενιαία και εξισωτική ενίσχυση

the roots web banners 06

ΕΑΣ Λήμνου: υποτυπώδης έως ανύπαρκτη η ενημέρωση για ενιαία και εξισωτική ενίσχυση
08.01.2016 | 13:47

ΕΑΣ Λήμνου: υποτυπώδης έως ανύπαρκτη η ενημέρωση για ενιαία και εξισωτική ενίσχυση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την μεγάλη του απογοήτευση για την εξαίρεση των κατοίκων του Αιγαίου από την πληρωμή της προκαταβολής της Εξισωτικής του 2015 εξέφρασε τον ΑγροΤύπο ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣ Λήμνου κ. Δημήτρης Κράσσος.

Ο κ.Κράσσος είπε ότι η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ της περασμένης Πέμπτης αιφνιδίασε τους Λημναίους παραγωγούς, οι οποίοι πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα και όπως είναι φυσικό περιμένουν με αγωνία κάθε διαθέσιμη ενίσχυση. Παράλληλα ανέφερε το ζήτημα που δημιουργήθηκε φέτος από την μετατροπή των μόνιμων καλλιεργειών (αμπελώνων) των παραγωγών σε αρόσιμες, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω ζήτημα απασχολεί και άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο, «αυτό που συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά και δεν είναι μόνο θέμα εξισωτικής είναι ότι υπάρχει υποτυπώδης έως ανύπαρκτη ενημέρωση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ενιαία και την Εξισωτική Ενίσχυση. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που προέκυψε φέτος για πρώτη φορά και είναι το θέμα της ενιαίας ενίσχυσης των μονίμων καλλιεργειών που «πέρασαν» στο σύστημα ως αρόσιμες εκτάσεις, με αποτέλεσμα οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί να είναι σημαντικά μειωμένες. Δεν είναι θέμα μόνο της Λήμνου, αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές το ίδιο πρόβλημα, όπως π.χ η Δυτική Μακεδονία.

Όταν μάλιστα απευθυνθήκαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λυθεί το ζήτημα μας είπαν «κάντε ενστάσεις». Για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει, η ενίσχυση που δίνεται σε κάποιον παραγωγό με αυτή την «τροποποίηση» των αμπελιών σε αρόσιμες καλλιέργειες σημαίνει ότι μπορεί να χάσει στα 50 ευρώ το στρέμμα τα 20, να πάρει δηλαδή 30 ευρώ ενίσχυση το στρέμμα. Μιλάμε για 40% διαφορά. Πρόκειται για λάθος που σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στον παραγωγό τον οποίο αναγκάζουν με όσα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό να τρέχει να κάνει ενστάσεις»

 

Πηγή: agrotypos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel