Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέο κρούσμα «χονδροκέφαλου» στη Λήμνο | Ίσως αυτό είναι η λύση (video)

the roots web banners 06

Νέο κρούσμα «χονδροκέφαλου» στη Λήμνο | Ίσως αυτό είναι η λύση (video)
14.01.2016 | 10:41

Νέο κρούσμα «χονδροκέφαλου» στη Λήμνο | Ίσως αυτό είναι η λύση (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πριν καλά καλά «στεγνώσει το μελάνι» από την ανάρτηση μας για τον οδηγό οχήματος που πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ, μια νέα φωτογραφία έρχεται να επιβεβαιώσει πως ανάμεσα μας κυκλοφορούν τελικά πολλοί «χονδροκέφαλοι».

Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθαρά Ελληνικό, αφού πάνω από το 30% των οδηγών στη Ρωσία καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, αδιαφορώντας για τη ειδική σήμανση. Η Dislife, μία ρώσικη μη κερδοσκοπική οργάνωση, σχεδίασε μία εκπληκτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση των παραβατών.

Στο σύστημα –που εγκαταστάθηκε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων στη Μόσχα- χρησιμοποιήθηκαν ειδικές κάμερες που εντόπιζαν τα αυτοκόλλητα σήματα στα αυτοκίνητα των ατόμων με αναπηρία. Όταν ένα αυτοκίνητο χωρίς ειδική σήμανση επιχειρούσε να σταθμεύσει στη θέση για ΑμεΑ, ένα ολόγραμμα εμφανιζόταν μπροστά στον οδηγό. «Σταμάτα! Γιατί εκπλήσσεσαι; Μην κάνεις ότι δεν υπάρχω», έλεγε στον παραβάτη το ολόγραμμα ενός χρήστη αμαξιδίου.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να αποδεικνυόταν ιδιαίτερα χρήσιμο και στην Ελλάδα...

Update: Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ στον Fm 100

Με τον Fm 100 επικοινώνησε ο ιδιοκτήτης του οχήματος που απεικονίζεται στη φωτογραφία, διευκρινίζοντας τι τον οδήγησε να σταθμεύσει σε θέση ΑμεΑ.

Όπως ανέφερε, κατανοεί απόλυτα την διάσταση που πήρε το θέμα καθώς και ο ίδιος θα κατέκρινε μια τέτοια κίνηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μόλις είχε παραλάβει ηλικιωμένο άτομο της οικογενείας του από το νοσοκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει δυσκολία στη κίνηση.

Παράλληλα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και μικρά παιδιά. Έτσι θέλοντας να προμηθευτεί ορισμένα πράγματα και στη βιασύνη του πάνω, στάθμευσε στην συγκεκριμένη θέση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel