Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τα αδέσποτα της Λήμνου

the roots web banners 06

Πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τα αδέσποτα της Λήμνου
14.01.2016 | 13:41

Πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τα αδέσποτα της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η πρώτη σύσκεψη της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λήμνου πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2015, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της επιτροπής Ιωάννη Τενέδιου με παρόντες:

1) Ιωάννης Τενέδιος
2) Νικόλαος Μοσχάκης
3) Γιώργος Σακαρίκος
4) Νικόλαος Ρηγόπουλος
5) Άννα Τοσούνογλου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1) Με δαπάνη του Φιλοζωικού Σωματείου (και για την ασφαλή περιποίηση των ζώων από τους εθελοντές) έγιναν εμβολιασμοί στα ζώα του δημοτικού κυνοκομείου. Θα ολοκληρωθούν όλοι οι εμβολιασμοί το επόμενο διάστημα.

2) Δρομολογούνται δωρεάν αιμοληψίες για τον έλεγχο της υγείας των ζώων με προσφορά του προέδρου της επιτροπής και κτηνίατρο Ιωάννη Τενέδιο.

3) Συζητήθηκε η πρόταση για δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, για την οποία το Φιλοζωικό Σωματείο θα συνεργαστεί στενά και με συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία και τη λειτουργία του.

4) Αποφασίσθηκε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για γενική ενημέρωση ως προς το θέμα των αδέσποτων. Ειδικότερα, θα ζητηθεί η απόφαση δημοτικού συμβουλίου που απαιτείται για την πρόσκληση εθελοντών κτηνιάτρων για μαζικές στειρώσεις και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων του Δήμου.

5) Αποφασίσθηκε να μην μπει άλλο ζώο στο δημοτικό κυνοκομείο. Συζητήθηκε ο τρόπος επανένταξης των ζώων, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

6) Τα ζώα του δημοτικού κυνοκομείου πρέπει να διαμένουν σε πλαστικές κατασκευές καθώς αυτές θεωρούνται πιο υγιεινές.

7) Αποφασίσθηκε η αύξηση της ποσότητας τροφής για τη σίτιση των ζώων του δημοτικού κυνοκομείου για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Σύμφωνα με το θέμα 4 η πενταμελής επιτροπή ζητάει:
1) Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει ενημερωτική εισήγηση της 5μελούς επιτροπής για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,

2) Να ζητηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσκληση εθελοντών κτηνιάτρων για μαζικές στειρώσεις και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων του Δήμου με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου στειρώσεων με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel