Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου από το Δ.Σ Δήμου Λήμνου

the roots web banners 06

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου από το Δ.Σ Δήμου Λήμνου
14.01.2016 | 14:27

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου από το Δ.Σ Δήμου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου με 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτη, εισηγούμενος το 1 ο εκτός της ημερήσιας διάταξης θέμα προς τα µέλη του Δηµοτικού Συµβουλίου, ανέφερε ότι θα πρέπει να προβούμε στην έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου που προωθεί η κυβέρνηση.

«Οι κάτοικοι του νησιού μας εδώ και χρόνια υφίστανται τις συνέπειες της συνεχούς υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η αδικαιολόγητη- με γεωγραφικούς και πληθυσμιακούς όρους- κατάργηση του ενός και μοναδικού αστυνομικού σταθμού της ανατολικής Λήμνου, έρχεται να προστεθεί σε αυτή την συνεχιζόμενη εγκατάλειψη και απαξίωση. Η Κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει συνολικά την πολιτική της στο θέμα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Λήμνου και να δώσει τέλος στην υποβάθμιση. Οι υπηρεσίες του νησιού μας όχι μόνο δεν αντέχουν περαιτέρω «απογύμνωση», αλλά χρειάζονται άμεση ενίσχυση», ανέφερε.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία οι αρχηγοί των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύµβουλοι τοποθετήθηκαν επί του θέµατος και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Ύστερα από τα παραπάνω ο Πρόεδρος κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου με ομόφωνη απόφασή του καλεί την Κυβέρνηση να μην προβεί στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μούδρου, σύμφωνα με την προωθούμενη αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Οι κάτοικοι του νησιού μας εδώ και χρόνια υφίστανται τις συνέπειες της συνεχούς υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η αδικαιολόγητη- με γεωγραφικούς και πληθυσμιακούς όρους- κατάργηση του ενός και μοναδικού αστυνομικού σταθμού της ανατολικής Λήμνου έρχεται να προστεθεί σε αυτή την συνεχιζόμενη εγκατάλειψη και απαξίωση. Η Κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει συνολικά την πολιτική της στο θέμα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Λήμνου και να δώσει τέλος στην υποβάθμιση.

Οι υπηρεσίες του νησιού μας όχι μόνο δεν αντέχουν περαιτέρω «απογύμνωση», αλλά χρειάζονται άμεση ενίσχυση. Ειδικότερα για την περίπτωση του αστυνομικού σταθμού Μούδρου, καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μην προβεί σε καμία περίπτωση σε ενέργειες που θα αποβούν σε βάρος των κατοίκων του νησιού μας σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα, αυτόν της ασφάλειας.

Η όποια αναδιάταξη υπηρεσιών πρέπει να γίνεται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι εις βάρος τους».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel