Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σηφουνάκης: Στερείται λογικής η απόφαση να μην συμπεριλαμβάνεται η Λήμνος στις Δ.Ο.Υ που εξαιρούνται μόνιμα από την αναστολή λετουργίας.

the roots web banners 06

Σηφουνάκης: Στερείται λογικής η απόφαση να μην συμπεριλαμβάνεται η Λήμνος στις Δ.Ο.Υ που εξαιρούνται μόνιμα από την αναστολή λετουργίας.
10.01.2013 | 19:52

Σηφουνάκης: Στερείται λογικής η απόφαση να μην συμπεριλαμβάνεται η Λήμνος στις Δ.Ο.Υ που εξαιρούνται μόνιμα από την αναστολή λετουργίας.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

"Η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να εξαιρέσει οριστικά και μόνιμα, συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ. από την αναστολή λειτουργίας τους, χωρίς να συμπεριλάβει τη Δ.Ο.Υ Λήμνου είναι άδικη και στερείται κοινής λογικής", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επιπλέον τα εξής:

"Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ηλεκτρονική διασύνδεσης και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών στις νησιωτικές περιοχές - κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα συμβεί μέχρι την παράταση που δίνεται έως τις 18/03/2013 – οι 18.000 περίπου φορολογούμενοι της Λήμνου θα ταλαιπωρούνται καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τις γνωστές δυσκολίες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, για να εξυπηρετηθούν για τις υποθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τους νησιωτικούς νομούς της χώρας, το άρθρο 101 (παρ. 2 και 3) του Ελληνικού Συντάγματος ορίζει ότι ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους. Το Υπουργείο Οικονομικών, ενεργώντας με καθαρά οικονομίστικη λογική, αγνοεί αυτή την επίκληση του Συντάγματος για τους κατοίκους της ακριτικής Λήμνου και της Καλλονής Λέσβου.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να κάνει δεκτή πρόταση για έναρξη εφαρμογής της αναστολής των Δ.Ο.Υ., στην περίπτωση των Νησιών, από 14/01/2014, όπως και η πρόταση που έχουμε καταθέσει οι βουλευτές όλων των κομμάτων".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το