Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε εξέλιξη οι αθλητικές γιορτές των δημοτικών σχολείων Λέσβου και Λήμνου (photos)

the roots web banners 06

Σε εξέλιξη οι αθλητικές γιορτές των δημοτικών σχολείων Λέσβου και Λήμνου (photos)
21.05.2016 | 18:26

Σε εξέλιξη οι αθλητικές γιορτές των δημοτικών σχολείων Λέσβου και Λήμνου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αθλητικές γιορτές των δημοτικών σχολείων στη Λέσβο και Λήμνο με τους μικρούς μαθητές-αθλητές να συμμετέχουν και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στα αγαπημένα τους αθλήματα.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου σε γηπεδάκια 7Χ7 των νησιών, οι αγώνες της αντισφαίρισης (tennis) στα γήπεδα της Νεαπόλεως και το kids athletics σε διασχολική συνάντηση (των Δ.Σ. Μούδρου, Ατσικής και Κοντοπουλίου) στο γήπεδο του Κοντοπουλίου. Την ερχόμενη εβδομάδα την σκυτάλη παίρνει ο Στίβος, η Πετοσφαίριση και η Καλαθοσφαίριση.

Η φιλοσοφία των αγώνων είναι η συμμετοχή και η χαρά της ατομικής προσπάθειας και ομαδικής συνεργασίας, χωρίς το άγχος της ήττας και της αποτυχίας, μιας και στις ηλικίες των 6-12 το παιδί μαθαίνει (φάση εκμάθησης) και μυείται στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού και των σπορ. Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Τσιόπας, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Λέσβου-Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου: «Συνεπώς, χρέος όλων των «σημαντικών άλλων» (εκπαιδευτικών και γονέων) είναι να τονίζουμε την σημαντικότητα και την ανάγκη του παιδιού για άθληση και παιχνίδι, ενθαρρύνοντας και επικροτώντας κάθε προσπάθεια κινητικής έκφρασης του παιδιού».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel