Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κυβερνητική πολιτική «κόλαφος» για τη Λήμνο | Στο στόχαστρο τώρα το Τελωνείο

banner roots

Κυβερνητική πολιτική «κόλαφος» για τη Λήμνο | Στο στόχαστρο τώρα το Τελωνείο
23.01.2013 | 18:02

Κυβερνητική πολιτική «κόλαφος» για τη Λήμνο | Στο στόχαστρο τώρα το Τελωνείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μεταφέρουμε αυτούσια τη δήλωση του κ. Σπύρου Γαληνού, Συντονιστή Γραμματέα Περιφερειακής Ανάπτυξης & Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα της επιχειρούμενης υποβάθμισης του Τελωνείου της Λήμνου.

"Είναι απορίας άξιο, ο τρόπος σκέψης εγκεφάλων,συμβούλων και υπουργών της κυβέρνησης, που εισηγούνται την υποβάθμιση του τελωνείου της Μύρινας από την Β΄τάξης κατηγορία, σε τελωνειακό γραφείο.
Εισηγούνται δηλαδή, αν λάβουμε υπ όψιν το προηγούμενο του Αι Στράτη, την μετά από λίγο διάστημα κατάργηση του τελωνείου του,σύμφωνα με τη συνθήκη Σέγκεν, 1ου λιμένα εισόδου κι εξόδου της χώρας μας, από και προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις charter, διέλευση transit, επίβλεψη καυσίμων, φορτοεκφόρτωση υλικών απ το εξωτερικό και στην ουσία, σβήσιμο του λιμανιού από τους σχετικούς χάρτες.

Αν οι πληροφορίες μου αληθεύουν, καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τους σχεδιασμούς της, πριν ριζωθεί η πεποίθηση στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, ότι κάποιοι τους θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και επιδιώκουν να τους οδηγήσουν σε ¨έξοδο¨ απ τα νησιά μας".

Σχόλιο του FM 100: Το διεκδικητικό πλαίσιο της Λήμνου δυστυχώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Μέχρι προχτές, μετρούσαμε τη μη συγχώνευση του Νοσοκομείου, την παραμονή της Εφορίας, τα κενά στην εκπαίδευση, τη δημιουργία Κ.Ε.Π.Α στη Λήμνο και τη βελτίωση των ακτοπλοικών συγκοινωνιών. Το τελευταίο διάστημα, όμως, η ατζέντα των θεμάτων για τα οποία, έχει να παλέψει η κοινωνία του νησιού και οι αρχές του τόπου, ολοένα και διευρύνεται.

Αν τα ζητήματα αυτά στο σύνολο τους, κλείσουν σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιταγές, τότε το μέλλον του τόπου προδιαγράφεται τουλάχιστον ερεβώδες.
Το Πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου έχει μπει στο στόχαστρο της τρικομματικής κυβέρνησης, με βάση προφανώς, το σκεπτικό των οριζόντιων περικοπών, οι οποίες αποτελούν και την μοναδική "μεταρρύθμιση" που υλοποιείται με επιτυχία στη χώρα...

Το Τελωνείο της Λήμνου, είναι ο επόμενος στόχος των χαρτογιακάδων. Οι οποίοι, ως φαίνεται, βυθισμένοι στη νιρβάνα τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, την εγκληματική πολιτική τους.
Κι ύστερα, λέει, θα ρθει η ανάπτυξη...

Επιμύθιον: Ο αγώνας, πια, είναι για τα αυτονόητα!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το