Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμαρχος Λήμνου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα του Νοσοκομείου

banner roots

Ο Δήμαρχος Λήμνου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα του Νοσοκομείου
24.01.2013 | 09:56

Ο Δήμαρχος Λήμνου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα του Νοσοκομείου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες βουλευτές των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Ζερδελής και Σηφουνάκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλής και ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης που είχαν προσκληθεί εξ αρχής μαζί με τους Δημάρχους Ρόδου και Χίου, ενώ μετά από αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Λήμνου, Λέσβου και Λειψών.


Μετά από σύντομη εισαγωγή του κ. Κρεμαστινού, ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τους συμμετέχοντες να τοποθετηθούν προκειμένου να καταγραφούν και να απαντηθούν σε εύθετο χρόνο και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου, αιτήματα και θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στα νησιά, ώστε να αξιοποιηθούν στον ανασχεδιασμό του συστήματος και να δημιουργηθεί όπως είπε ο νέος «Ιπποκράτης».

Ο Δήμαρχος Λήμνου, αφού σημείωσε ότι οι θέσεις των φορέων του νησιού περιλαμβάνονται στο ψήφισμα που έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τουλάχιστον 6.000 υπογραφές κατοίκων της Λήμνου, εξέθεσε με σαφήνεια τα επιχειρήματα που επιβάλουν την ανάκληση της άδικης απόφασης κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Λήμνου και ζήτησε να ληφθούν άμεσα κυρίως θεσμικά μέτρα χωρίς σημαντικό οικονομικό κόστος, που θα επιτρέψουν την κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αναφορές στα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης των κατ΄ όνομα «πολυδύναμων» ιατρείων, όπως αυτά του Μούδρου και του Αγ. Ευστρατίου αλλά και των αγροτικών ιατρείων της Λήμνου.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να παρασχεθεί άμεσα τεχνική υποστήριξη στο Νοσοκομείο της Λήμνου προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος αλλά και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού όπως του αξονικού τομογράφου, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά ο παριστάμενος Πρόεδρος της ΥΠΕ Πειραιά και νήσων Αιγαίου.

Επίσης ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας με Νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιου επιπέδου που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε ιατρικό, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Λήμνου αντί της επιχειρούμενης συγχώνευσης με το Βοστάνειο που έχει κι αυτό τα δικά του προβλήματα.

Τέλος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της πραγματικά πολύ καλής κτηριακής υποδομής του Νοσοκομείου Λήμνου με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την βοήθεια που δίνει ο Δήμος στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων και κατέθεσε προτάσεις συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Η αναφορά σχεδόν του συνόλου των ομιλητών στη Λήμνο και στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου στην διόρθωση ενός «λάθους» που μαζί με πολλά άλλα τον τελευταίο καιρό υποβαθμίζει το νησί μας και αδικεί τους κατοίκους του.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το