Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αστείρευτη Ελλάδα: Το κράτος των Αθηνών θεωρεί την Λήμνο... τοπική κοινότητα του Δήμου Λέσβου!
afoi poriazi
Αστείρευτη Ελλάδα: Το κράτος των Αθηνών θεωρεί την Λήμνο... τοπική κοινότητα του Δήμου Λέσβου!
07.02.2013 | 22:37

Αστείρευτη Ελλάδα: Το κράτος των Αθηνών θεωρεί την Λήμνο... τοπική κοινότητα του Δήμου Λέσβου!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τι να πει κανείς... Το έλλειμμα στοιχειωδών γνώσεων της γεωγραφικής επικράτειας της χώρας από τους γραφειοκράτες των Αθηνών, που είναι επιφορτισμένοι να παίρνουν αποφάσεις, καταντάει πια εξοργιστικό.

Από την άλλη σκέφτεται κανείς, ότι κάπως έτσι εξηγείται το τελευταίο διάστημα, η επίθεση που εξαπολύεται στη Λήμνο με προθέσεις, χωρίς λογικό ειρμό και εξήγηση, συγχωνεύσεων, συνενώσεων και καταργήσεων υπηρεσιών με σαφείς αναφορές εξυπηρέτησης πια της Λήμνου, από το γειτονικό νησί της Λέσβου.

Το γεγονός ότι η Λήμνος αποτελεί ξεχωριστή νησιωτική οντότητα, ότι τα δύο νησιά τα χωρίζει θάλασσα, ότι η μεταφορά των κατοίκων της Λήμνου στο γειτονικό νησί και έδρα του νομού επαφίεται πάντα στην καλή διάθεση του καιρού και των πλοιοκτητών, όλα αυτά φαίνεται πως αποτελούν περιττές ασημαντότητες για να απασχολήσουν το γνωσεολογικό πεδίο των υπευθύνων της Δημόσιας διοίκησης, αφού καθώς φαίνεται θεωρούν τη Λήμνο, Τοπική κοινότητα του Δήμου Λέσβου.

Μην βιαστείτε να πείτε πως όλα αυτά αποτελούν δημοσιογραφικά ευφάνταστα σενάρια. Συμπεριλαμβάνονται σε επίσημα έγγραφα της Ελληνικής Πολιτείας, με σφραγίδες και υπογραφές.

 

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Η Όλγα Σαχτούρη, ήταν σύζυγος του πρέσβη Αντωνίου Σαχτούρη (απόγονου της γνωστής οικογενείας των θαλασσομάχων του Εικοσιένα από την Ύδρα) και θυγατέρα του ευεργέτη του χωριού του Κοντοπουλίου Εμμανουήλ Δημητριάδη.

Ο εκτελεστής της διαθήκης της, είχε προτείνει ότι ο σκοπός που έταξε στην διαθήκη της, η διαθέτης Όλγα Σαχτούρη-Δημητριάδου μπορεί να πραγματοποιηθεί επωφελέστερα και πληρέστερα, εάν η κληρονομιά διατεθεί σε σε φιλανθρωπικά και ευαγή ιδρύματα της Λήμνου.
 
Η πρόταση όμως της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας & Εθνικών Κληροδοτημάτων, Δ/νσης Εθνικών Κληροδοτημάτων - Τμήμα Α', για την περιουσία της Όλγας Σαχτούρη είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "...να περιέλθει αυτή σε ήδη υπάρχον Ορφανοτροφείο Θηλέων στην Αθήνα(π.χ. στο "Χριστοδουλίδειο Ορφανοτροφείο Θηλέων" που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι Αττικής)."  ή  "....να περιέλθει στο Δήμο Λέσβου προκειμένου τα έσοδα αυτής να διατίθενται για τον αιτούμενο σκοπό...".
 
Τώρα, πως εκπληρώνεται η επιθυμία της αποθανούσας να διατεθεί η κληρονομιά της προς όφελος των πολιτών της Λήμνου, με το να διατεθούν τα χρήματα σε ορφανοτροφείο των Αθηνών ή στο Δήμο Λέσβου, αυτό αποτελεί από μόνο του ένα ενδιαφέρον ερώτημα...
 
Το έγγραφο της Νομικής Συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα, γίνεται περισσότερο διευκρινιστικό. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών στηριζόμενος στις προτάσεις της Γενικής Διεύθυνσης συμφωνεί και προτείνει τα χρήματα από την πώληση της περιουσίας να δοθούν είτε στο "Χριστοδουλίδειο Ορφανοτροφείο Θηλέων" στο Χαϊδάρι ή στον "ενοποιημένο Δήμο Λέσβου (στον οποίο πλέον υπάγεται και η Λήμνος)".

 

Δείτε τα έγγραφα που ακολουθούν:

10

 

11

 

12

 Τα σχόλια δικά σας... Εμείς στερέψαμε!

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018