Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΚΚΕ καταγγέλει τον Υπουργό Υγείας γα την άρνηση του να απαντήσει στις ερωτήσεις για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου

banner roots

Το ΚΚΕ καταγγέλει τον Υπουργό Υγείας γα την άρνηση του να απαντήσει στις ερωτήσεις  για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου
11.02.2013 | 21:39

Το ΚΚΕ καταγγέλει τον Υπουργό Υγείας γα την άρνηση του να απαντήσει στις ερωτήσεις για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα πυρά  του ΚΚΕ, δέχεται ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, εξαιτίας της τρίτης διαδοχικής άρνησης του, να απαντήσει στην ερώτηση του ΚΚΕ, για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

Καταγγέλλουμε στο Λημνιακό λαό την προκλητική άρνηση του Υπουργού Υγείας να εμφανιστεί και να απαντήσει τρεις φορές, στην Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη με θέμα τη συγχώνευση των νοσοκομείων Λήμνου και Λέσβου, με την οποία ερωτάται ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

  • Να ακυρωθούν οι αποφάσεις συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων και των κλινικών, που θέτουν σε περισσότερο κίνδυνο την υγεία και ζωή των κατοίκων των δύο νησιών, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των δύο νοσοκομείων.
  • Να αναπτυχθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δύο νοσοκομεία, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ιατρικών παροχών του λαού της Λήμνου και της Λέσβου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατέθεσε και επανακατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση τρεις φορές, όμως ο Υπουργός Υγείας απαξίωσε να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει επικαλούμενος και τις τρεις φορές «κώλυμα»!!!

Όμως αυτή η τακτική δεν είναι μόνο του Υπουργού Υγείας. Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης να μην εμφανίζεται κανείς και να μένουν αναπάντητες Ερωτήσεις, που έχει καταθέσει η Αλέκα Παπαρήγα, προς τον πρωθυπουργό, για οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπως τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την άμεση κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών, τα επείγοντα ζητήματα της ανακούφισης των εργαζομένων και ανέργων, για την πορεία της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Αυτή η κυβερνητική πρακτική αποδεικνύει ότι, εκτός από τον ωμό αυταρχισμό, την καταστολή και τη συκοφαντία σε βάρος των λαϊκών αγώνων, τη θέσπιση αντιλαϊκών μέτρων με επείγουσες διαδικασίες και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση δεν αντέχει ούτε τον στοιχειώδη κοινοβουλευτικό έλεγχο. Την ενοχλεί ακόμη και να ακούγονται και να συζητιούνται τα λαϊκά προβλήματα μέσα στη Βουλή, όπως άλλωστε επιδιώκουν οι παρεμβάσεις και οι Ερωτήσεις του ΚΚΕ.

Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel