Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εξελέγη νέα Συντονιστική Επιτροπή Δράσης για το πρόβλημα του αγριοκούνελου
Εξελέγη νέα Συντονιστική Επιτροπή Δράσης για το πρόβλημα του αγριοκούνελου
07.03.2013 | 13:57

Εξελέγη νέα Συντονιστική Επιτροπή Δράσης για το πρόβλημα του αγριοκούνελου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά το περιεχόμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στην Ατσική, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα αγριοκούνελα. Σ αυτή τη συνεδρίαση επιχειρήθηκε ένας απολογισμός των πεπραγμένων της Επιτροπής, ενώ συζητήθηκε αναλυτικά το υπερμεγέθες πια πρόβλημα, στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού, από τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό του αγριοκούνελου.

Μάλιστα, πριν ολοκηρωθεί η συνεδρίαση, η Επιτροπή ανακοίνωσε την παραίτηση των μελών της, κάτι που τότε, είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Στο διάστημα που ακολούθησε, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κινητικότητα, από αρμόδιους φορείς όπως ο ΕΛΓΑ, οι οποίοι προφανώς έστω και καθυστερημένα, άρχισαν να συνειδητοποιούν, ότι πρέπει οι δομές της Πολιτείας, να ασχοληθούν σοβαρά με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, και όχι εκ των υστέρων, απαλύνοντας μόνο τις συνέπειες των συμπτωμάτων του, δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, χωρίς έστω να αγγίζουν στο παραμικρό το πρόβλημα.

Προφανώς, αυτή η κινητικότητα των αρμόδιων φορέων ήταν και η αιτία για την οποία, κινητοποιήθηκε με τη σειρά του και ο αγροτικός κόσμος.

Έτσι, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ατσικής Λήμνου, μετά από συνεδρίαση, συγκρότησε νέα Συντονιστική Επιτροπή για το θέμα του αγριοκούνελου, η οποία αποτελείται από τους εξής εκπροσώπους των αγροτών:

1. Αννίτσος Παναγιώτης, κάτοικος Ρεπανιδίου

2. Γιαννακουδάκης Απόστολος, κάτοικος Αγίου Δημητρίου

3.Καλονόματος Νικόλαος, κάτοικος Ατσικής

4.Κοθάλης Τριαντάφυλλος, κάτοικος Καμινίων

5.Κουκουλήθρας Παναγιώτης, κάτοικος Ατσικής

6. Μελέτης Γεώργιος, κάτοικος Καλλιόπης

7. Πλάντζος Νικόλαος, κάτοικος Σαρδών.

Εμείς επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά πριν από λίγο με τον κ. Αννίτσο, ο οποίος μας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς που θα αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν σθεναρά και με σοβαρότητα, την μάστιγα που έχει λεηλατήσει στην κυριολεξία, τις αγροτικές εκτάσεις της Λήμνου".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018