Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πώς τα σκάνδαλα του Βοστάνειου ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου
Πώς τα σκάνδαλα του Βοστάνειου ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου
07.03.2013 | 20:13

Πώς τα σκάνδαλα του Βοστάνειου ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ταλανίζεται το τελευταίο διάστημα η Λέσβος, από τις αναθυμιάσεις των σκανδάλων προηγούμενων χρόνων, του Βοστάνειου Νοσοκομείου.

Εχτές, συνεδρίασε το Δ.Σ του Βοστάνειου, στο οποίο συμμετέχει και η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Λήμνου κ. Τσούνη. Το Δ.Σ υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων και μπροστά στα δυσθεώρητα και ανελαστικά οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, αποφάσισε την απόλυση των 15 εργαζομένων του Κληροδοτήματος που ανήκει στο Ίδρυμα (διαρκές σκάνδαλο αυτό, αλλά "κλήρωσε" τελικά για αυτούς τους 15 υπαλλήλους, το "τζακ ποτ" της απόλυσης, οι οποίοι κιόλας παραμένουν απλήρωτοι επί ένα χρόνο).

Εξάλλου γι αυτό το θέμα, είχε υποβάλλει προ μηνών την παραίτησή του, ο πρώην Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου, κ. Κατσιφαράκης.

Σχεδόν την ίδια ώρα της συνεδρίασης, όπως μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα & Ανάθεμα", η Δημοσιογράφος της Λέσβου Πέλλυ Γιακουμή, ο αναπληρωτής Διοικητής του Βοστάνειου κ. Θεοδώρου, ενημερώθηκε ότι θα βεβαιωθεί στον ίδιο προσωπικά, πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων €, για αποδοχή πλαστών τιμολογίων, που αφορούν σε άλλο σκάνδαλο αυτή τη φορά, αυτό της προμήθειας οξυγόνου και γι αυτό επιτόπου υπέβαλλε την παραίτηση του.

Θυμίζουμε ότι ενώ έχουν περάσει 8 χρόνια από την δημοσιοποίηση του πορίσματος των Επιθεωρητών Υγείας και 13 από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, όχι μόνο η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά οι υπεύθυνοι και πρωταγωνιστές του σκανδάλου, δεν έχουν οδηγηθεί καν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Για την ιστορία της υπόθεσης, αναφέρουμε, ότι το Βοστάνειο πλήρωνε αδρά, βάσει τιμολογίων, φιάλες οξυγόνου, τις οποίες σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας, το νοσοκομείο ουδέποτε παρέλαβε (...).

Ερχόμαστε τώρα στην σχέση που ενδεχομένως έχουν τα ανοιχτα αυτά ζητήματα του Βοστάνειου, με το Νοσοκομείο της Λήμνου.

Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, σημαίνει και διασυνδεόμενα προβλήματα.

Γράφει σήμερα το LesvosReport: "Έτσι χθες με έγγραφό της, η Δ.Ο.Υ, ενημέρωνε τη διοίκηση ότι πρέπει να καταβάλλει άμεσα τη δόση των 450.000 ευρώ, από το συνολικό πρόστιμο των 2 εκατομμυρίων. Τα χρήματα αυτά δεσμεύθηκαν από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Νοσοκομείου οι οποίες αναμένονται αυτές τις ημέρες. Για τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου είχε εγκριθεί ποσό συνολικού ύψους 900.000 ευρώ. Από αυτά τα 600.000 ευρώ προορίζονταν για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα 300.000 ευρώ για τη Λήμνο. Η δέσμευση των 450.000 ευρώ από τα τακτικά έσοδα του Βοστάνειου αφήνει ουσιαστικά ακάλυπτο το Νοσοκομείο τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες και τινάζει στον αέρα τη λειτουργία του, δεδομένων των ήδη μεγάλων οικονομικών δυσχερειών".

Μόνο που προφανώς, η δόση των 450.000 € που πρέπει να καταβληθεί άμεσα, δεν θα αφήσει ανέπαφο το ποσό των 300.000 € που προορίζεται για το Νοσοκομείο της Λήμνου, αφού λόγω διασύνδεσης, τα τακτικά έσοδα των δύο νοσοκομείων συμπεριλαμβάνονται στον ίδιο κωδικό.

Αν αυτό συμβεί, αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι οι επιπτώσεις στην λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου, θα είναι δύσκολα αντιμετωπίσημες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η δημοσίευση της αποσύνδεσης των δυο Νοσοκομείων στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αναμένεται να γίνει με τη συμπλήρωση του 1ου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.


Μπορεί άραγε αυτό, να αποτελεί τη σωτήρια λύση για το Νοσοκομείο Λήμνου; Ή ορθότερα, προλαβαίνουμε;

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018