Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τελικά κάναμε την Μύρινα...Ρίο! (photos)

banner roots

Τελικά κάναμε την Μύρινα...Ρίο! (photos)
09.03.2013 | 16:30

Τελικά κάναμε την Μύρινα...Ρίο! (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Απίστευτη καρναβαλική παρέλαση στη Μύρινα σήμερα.

Ήταν η πρώτη απόπειρα και η απόλυτη επιτυχία της, απέδειξε οτι η Λήμνος τα επόμενα χρόνια, έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει, ακόμη μεγαλύτερες καρναβαλικές εκδηλώσεις, με αξιώσεις.

Τα άρματα, με τα πληρώματα και τα γρουπ, ξεκίνησαν από το γήπεδο της Μύρινας, ακριβώς στις 12:10 το μεσημέρι.

Στην κεφαλή της παρέλασης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πορτιανού, ο οποίος έκανε το προσονήμιο άρμα: "Το μικρό Παρίσι".
Ακολούθησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάσπακα με την κορβέτα των Ελληνικών θαλασσών Κούνα Μαρία. Το γκρουπ του 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας, συμμετείχε στην παρέλαση με θέμα Πρίγκηπες & Πριγκίπησες. Οι "Ο,τι να ναι" του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου πήραν σειρά μετά από λίγο, ενώ λίγο νωρίτερα, η αγορά της Μύρινας κατακλύστηκε από τους Σούπερ Ήρωες του 1ου Νηπιαγωγείου.

Ακολούθησαν κι άλλα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, το Εσπερινό Λύκειο της Μύρινας, και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού, αλλά και μεμονωμένες παρέες μικρών και μεγάλων που δημιούργησαν μια εκκωφαντικά γιορτινή ατμόσφαιρα. Όλοι με ένα θέμα ξεχωριστό, με μια έμπνευση μοναδική.

Η "Χώρα των Σκουπιδιών", ένα μίνι θεατρικό - χορευτικό που διαδραματίστηκε, όταν η παρέλαση έφτασε στο κεντρικό σημείο της αγοράς, απο τον Σύλλογο "Οι Αγεφύρωτοι" της Μαίρης Γεροντάρα, έκλεψε την παράσταση, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα οικολογικό μήνυμα για τη διάσωση του πλανήτη.

Η πολύ καλή δουλειά της Οργανωτικής Επιτροπής και η εξίσου καλή συνεργασία όλων όσων εργάστηκαν για τη σημερινή παρέλαση, επιβραυβεύτηκε από τον κόσμο, η παρουσία του οποίου, ήταν μαζική.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ακολούθησε γλέντι στο λιμάνι της Μύρινας, με παραδοσιακούς χορούς της Λήμνου που χόρεψαν τα παιδικά τμήματα του Γ.Α.Σ, του Θάνους και του Πλατύ, το χορευτικό τμήμα των Τσιμανδρίων, ενώ το Τμήμα των Ενηλίκων του Γ.Α.Σ παρουσίασε λαϊκούς χορούς.

Η εκδήλωση είχε και την αμέριστη υποστήριξη του Εμπορικού κόσμου του νησιού, ο οποίος διέθεσε Λημνιά εδέσματα και ντόπιο κρασί εν αφθονία.

Οι λίγες ψιχάλες που έπεσαν την ώρα της λήξης της παρέλασης, δεν ήταν ικανές να εξοστρακίσουν την καλή διάθεση του κόμου.

Η 1η Καρναβαλική Παρέλαση της Μύρινας, η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να μετουσιωθεί σ έναν ετήσιο θεσμό, τα επόμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου ενώ Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο FM 100.

 

Ήταν η 1η Καρναβαλική Παρέλαση της Μύρινας και της αξίζει χορταστικό φωτογραφικό υλικό.

Δείτε:

Φωτό: Ιωάννης Καπετάνος

         Παναγιώτης Σκαπέτης

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το