Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος στη Λήμνο για πλαστογραφία

banner roots

Σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος στη Λήμνο για πλαστογραφία
12.03.2013 | 15:36

Σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος στη Λήμνο για πλαστογραφία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 50χρονου Ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Λήμνου, για πλαστογραφία από κοινού, εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ως συναυτουργό στην πλαστογραφία 47χρονο, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς η συμμετοχή του προσδιορίστηκε εκτός των ορίων του αυτοφώρου.


Ειδικότερα, και όπως έγραψε η εφημερίδα "Τα Νέα", πριν περίπου μισή ώρα, στην ηλεκτρονική της έδοση, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων το οποίο μετέβη στη Λήμνο στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, εξακρίβωσε ότι αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ανθυπαστυνόμος για τις μετακινήσεις του έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε παραχωρηθεί για χρήση στον Ανθυπαστυνόμο από τον 47χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης.

Οι νόμιμα εκδοθείσες πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκαν, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι πλαστές πινακίδες αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, διαφορετικού εργοστασιακού τύπου, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε δηλώσει απώλεια της εμπρόσθιας πινακίδας, το 2009 στη Λιβαδειά.

Όπως επιπλέον εξακριβώθηκε, εντός του οχήματος ο Ανθυπαστυνόμος είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο.
Σημειώνεται ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και η κλειδαριά της μίζας είχε υποστεί τροποποίηση, ώστε να ενεργοποιείται με οποιοδήποτε κλειδί.
Το αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς Ανθυπαστυνόμος οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

 Πηγή: tanea.gr

 

Update: Ο 50χρονος Ανθυπαστυνόμος, μετά από εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στον οποίο οδηγήθηκε σήμερα, αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.  

Σχόλιο Fm 100: Πάντως γεγονός είναι, ότι εδώ και πολύ καιρό, βοά η κοινωνία της Λήμνου, για την παραβατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού, το μέγεθος και η έκταση της οποίας, μένει να αποδειχτεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα πάντως, αναμένεται να είναι καταιγιστικές.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το