Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεύτερη επιστολή Οικολόγων σε Στυλιανίδη για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα προνοιακά επιδόματα

banner roots

Δεύτερη επιστολή Οικολόγων σε Στυλιανίδη για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα προνοιακά επιδόματα
14.03.2013 | 17:30

Δεύτερη επιστολή Οικολόγων σε Στυλιανίδη για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα προνοιακά επιδόματα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η επιστολή, αφορά στις συνεχόμενες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, κατάσταση την οποία βιώνουν στον υπερθετικό βαθμό και οι δικαούχοι της Λήμνου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 5.2.2013 επιστολής μας με θέμα «Καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ», στην οποία θίξαμε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών καταβολής του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας, που αποτελεί συχνά το μοναδικό πόρο για τη στοιχειώδη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, επανερχόμαστε με νέα επιστολή. Το Υπουργείο ουδέποτε απάντησε στην προηγούμενη επιστολή μας και, πολύ περισσότερο, δεν έλυσε το πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα σχετικά με: τους λόγους της καθυστέρησης, τις ενέργειες στις οποίες έχει το Υπουργείο έως σήμερα προβεί για την επίλυση του ζητήματος και να καθορίσετε συγκεκριμένα το χρόνο καταβολής του επιδόματος. Υπενθυμίζουμε ότι η όποια καθυστέρηση, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, συνεπάγεται ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος και τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ήδη αναδείξει και, αν χρειαστεί, θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι αφορά στο ελάχιστο επίπεδο κρατικής παρέμβασης στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας που οφείλει να έχει η χώρα μας σήμερα. Περιμένουμε τις ενέργειες του Υπουργείου στην κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του προβλήματος και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το