Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οργανωτική Επιτροπή Φορέων: Δεκτό το Aqua Maria μέχρι 21 Απριλίου

banner roots

Οργανωτική Επιτροπή Φορέων: Δεκτό το Aqua Maria μέχρι 21 Απριλίου
22.03.2013 | 12:48

Οργανωτική Επιτροπή Φορέων: Δεκτό το Aqua Maria μέχρι 21 Απριλίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Εχτές, Πέμπτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου, συνάντηση της Επιτροπής του Δήμου και των Τοπικών Φορέων για το διαχρονικό ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μας, προκειμένου να εκτιμηθεί η εξέλιξη της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Μαρινάκης, Νίκος Μοσχάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, Γιάννης Σιάχος, Δημήτρης Σάραγκας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου - Λήμνου κ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αυτοκινητιστών κ. Νίκος Ζαίμης, ο εκπρόσωπος των Μεταφορέων κ. Νίκος Γεωργούδης και η κα. Βαρουχάκη Παρασκευή, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις συνεχείς προσπάθειες και επαφές της Δημοτικής Αρχής, τις πιέσεις που ασκούνται, αλλά και την στάση τόσο της εταιρείας, όσο και των υπηρεσιών του Υπουργείου απέναντι στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Η επαδρομολόγηση του «Aqua Maria» στη βασική γραμμή Λαύριο – Λήμνος, αλλά και η προσπάθεια ανανέωσης της σύμβασης του «Θεόφιλος» μέχρι και το 2016, έρχονται, για μία ακόμη φορά, σε πλήρη αντίθεση με τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιοτικής και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου.

Όσον αφορά το θέμα του «Θεόφιλος» έπειτα από παρέμβαση του Δημάρχου Λήμνου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το οποίο και θα αποφάσιζε για το ζήτημα, αυτό αναβλήθηκε.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε δρομολόγια, βάση των οποίων η βασική γραμμή που συνδέει τη Λήμνο με την Αθήνα, θα πραγματοποιείται, μέχρι και τις 21 Απριλίου 2013, από το «Aqua Maria». Η ανακοίνωση αυτή βέβαια δημοσιοποιήθηκε πριν την απαραίτητη έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της εταιρείας.

Τέλος ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο της Λήμνου, οι αγωγές που είχε καταθέσει η Ν.Ε.Λ., η ΑΝΕΝ Α.Ε. και η ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ, εναντίον του Δημάρχου Λήμνου, αλλά και του Αντιδημάρχου, κ. Τσανταρλιώτη, ζητώντας συνολικά 3.000.000 €, λόγω της «δυσφήμισης» που της προκάλεσαν οι αγώνες των Λημνιών.

Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης αποφασίστηκε, να δοθεί περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου, στο Υπουργείο, ώστε να εγκρίνει και να ανακοινώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα εξυπηρετούν το νησί μας, το Πάσχα και το Καλοκαίρι, φυσικά χωρίς το «Aqua Maria». Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η δική τους κωλυσιεργία και τα μονίμως αργοπορημένα αντανακλαστικά τους, επιδεινώνουν συνεχώς το πρόβλημα της Λήμνου.

Η Λήμνος συνεχίζει να πιέζει για την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της Λήμνου. Για να δοθεί η πολυπόθητη μόνιμη λύση όμως είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση. Είναι καιρός να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές επιλογές που παράγουν μόνο συνθήκες αποκλεισμού και απομόνωσης, υπονομεύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτό που απαιτείται είναι μία δυναμική πολιτική υποστήριξης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που να στηρίζει ενεργά την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας. Επιτέλους πρέπει να τηρηθούν οι υποσχέσεις για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης του νησιού μας.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το