Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησε η δίκη για το έγκλημα στη Λήμνο

banner roots

Ξεκίνησε η δίκη για το έγκλημα στη Λήμνο
09.04.2013 | 11:35

Ξεκίνησε η δίκη για το έγκλημα στη Λήμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με τις καταθέσεις συγγενών του θύματος ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό  Κακουργιοδικείο στη Μυτιλήνη, η δίκη των τριών κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Νίκου Κυριακού το 2006  στα Καμίνια  της Λήμνου.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα της Λέσβου» από τις καταθέσεις των συγγενών του θύματος δεν προέκυψαν σοβαρά κίνητρα για το έγκλημα.

Με βάση τις καταθέσεις προκύπτουν κυρίως κτηματικές διαφορές ενώ όπως ανέφερε ο πατέρας του θύματος αρκετές φορές ένας εκ των κατηγορουμένων απειλούσε ότι θα σκοτώσει το γιο του.

Από τα πιο κρίσιμα στοιχεία που κατατέθηκαν χθες πρώτη μέρα της δίκης ήταν η σχέση ενός εκ των πληρωμένων δολοφόνων με τον έναν από τους κατηγορούμενους. Αυτό μπορεί ν’ αποτελέσει σύμφωνα με νομικούς κύκλους και το «κλειδί» για την εξέλιξη της δίκης.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2006 στα Καμίνια της Λήμνου και είχε αναστατώσει την κοινωνία του νησιού. Δυο άτομα μετέβησαν με μοτοσικλέτα στο σημείο ένας από τους δυο μπήκε στο συνεργείο που διατηρούσε το θύμα και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. Ο ένας από τους δυο εκτελεστές δολοφονήθηκε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα σε συμπλοκή συμμοριών της νύχτας ενώ ο δεύτερος δεν έχει συλληφθεί.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκονται δυο αδέλφια κάτοικοι της Λήμνου μαζί με τον γαμπρό τους και κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του Νίκου Κυριακού.  

Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος. Η δίκη διεκόπη χθες το απόγευμα λόγω του προχωρημένου της ώρας για να συνεχιστεί σήμερα.

 

Πηγή: Τα νέα της Λέσβου / Lesvosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel