Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»
afoi poriazi
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»
12.04.2013 | 09:52

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τις αντικρουόμενες δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης, για το θέμα της άρσης της διασύνδεσης των νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου, καθώς και την επι διμήνου καθυστέρηση της εφαρμογής της σχετικής απόφασης του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου.

Ταυτοχρόνως, η Ένωση προτείνει, να πραγματοποιηθεί, ανοιχτή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, την Τετάρτη 17 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις, για τις επόμενες κινήσεις της Λήμνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητούμε, πλην του μεγάλου επιχειρήματος της διοικητικής συνένωσης (σημ. των νοσοκομείων). Σε αυτό δεν θα αλλάξουμε θέση. Είναι και αυτό ξεκάθαρο. Αν οι κύριοι δήμαρχοι φαντάζονται ότι μπορούν να κινητοποιούν τους πολίτες άνευ λόγου, να υπόσχονται παραδείσους, χωρίς να μπαίνουν σε καμία υποχρέωση υπολογισμού κόστους, λυπούμαι αλλά δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές περιστάσεις

Ανδρέας Λυκουρέντζος, Υπουργός Υγείας, 11/04/2013, πρακτικά της Βουλής

«Με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά, την οργανωτική, αλλά και τη διοικητική αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου, ο Λημνιακός λαός θα έχει το δικό του Νοσοκομείο. Ένα από τα δύσκολα προβλήματα της Λήμνου επιλύεται και αυτό χάριν της συντονισμένης αντίδρασης των κατοίκων, των φορέων του νησιού των παρεμβάσεων των τοπικών βουλευτών. Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα στην θετική απόφαση.»

Χαράλαμπος Αθανασίου, Αν. Υπουργός Εσωτερικών, 06/03/2013 δελτίο τύπου ΤΟ  Λήμνου ΝΔ

Διαβάζοντας και τις δύο τοποθετήσεις των υπουργών της κυβέρνησης, εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: ποιος δουλεύει ποιον; Ποιος λέει την αλήθεια; Ο υπουργός Εσωτερικών, και άρα η Λήμνος (άγνωστο πότε) θα αποκτήσει –υπενθυμίζουμε: θα ξανα-αποκτήσει, γιατί το είχε και το κατήργησε αυτή η κυβέρνηση- το δικό της νοσοκομείο χάρη στη δράση των κατοίκων της; Ή ο υπουργός Υγείας, και άρα η συνένωση είναι ξεκάθαρο ότι δεν αλλάζει και οι δήμαρχοι κινητοποιούν πολίτες άνευ λόγου;

Αλήθεια το ενδιαφέρον του –κατά δήλωση της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καλογήρου-  Λημνιού στην ψυχή πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που ήταν καταλύτης στην απόφαση αποσύνδεσης, που πήγε; Δεν ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας γι αυτό; Κι αλήθεια, ο υπουργός Υγείας που συμμετείχε –όπως έγραψαν τα ΜΜΕ- στην ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για αποσύνδεση του νοσοκομείου Λήμνου ήταν άλλος; Επρόκειτο για συνωνυμία; Ή για κοροϊδία;

Ας μη γελιόμαστε! Δυο μήνες μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΕ για αποσύνδεση του νοσοκομείου Λήμνου και τις προφορικές διαβεβαιώσεις για δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ μέχρι τις 15/03/2013, τα δεδομένα σήμερα είναι: Καμία δημοσίευση αποσύνδεσης σε ΦΕΚ, προκήρυξη θέσης αναπληρωτή διοικητή στη Λήμνο ως διασυνδεόμενου νοσοκομείου με τη Μυτιλήνη και τελικά η χτεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας στη Βουλή.

Συγχρόνως η διασύνδεση προχωράει ολοταχώς! Το νοσοκομείο Λήμνου προσλαμβάνει επικουρικό οφθαλμίατρο –με επιβάρυνση του ισχνού προϋπολογισμού του- για κάλυψη «επειγουσών αναγκών» και ο μόνιμος οφθαλμίατρος της Λήμνου αποσπάται στη Μυτιλήνη για ανάπτυξη (!;) της εκεί οφθαλμολογικής κλινικής.

 Και μέσα σε όλα αυτά με επείγον έγγραφο του το Υπουργείο Υγείας μας κοινοποιεί ότι προτίθεται να καταργήσει μία θέση παθολόγου, μία θέση γενικού χειρουργού και δύο θέσεις γενικών ιατρών από το νοσοκομείο μας, για να προσλάβει πέμπτο μικροβιολόγο, τέταρτο ακτινολόγο, δεύτερο ΩΡΛ και πνευμονιολόγο. Θα αποδυναμώσει δηλαδή εντελώς τις βασικές κλινικές και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, για να μετατρέψει το νοσοκομείο σε εν δυνάμει πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο. Όταν γνωρίζει ότι η άμεση ανάγκη προσλήψεων αφορά αναισθησιολόγο, παθολόγο, γενικό χειρουργό και ουρολόγο.

 «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»

 Είναι εμφανές ότι ο κοινός μας αγώνας για αυτόνομο επαρκώς στελεχωμένο και προσβάσιμο σε όλους νοσοκομείο στη Λήμνο συνεχίζεται. Χωρίς αυταπάτες, χωρίς δισταγμούς, χωρίς εκπτώσεις. Διεκδικούμε το αυτονόητο, και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε. Όλοι μαζί! Όπως φτάσαμε ως εδώ, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε!

 Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Ιατρών Λήμνου έχει προτείνει ανοιχτή συνεδρίαση στο χώρο του νοσοκομείου  της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου την Τετάρτη 17/04/2013 –ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

  • Για αυτόνομο νοσοκομείο στη Λήμνο.
  • Για καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας.
  • Για το αύριο στο νησί μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018