Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Καταιγισμός» παρεμβάσεων για το ακτοπλοϊκό
afoi poriazi
«Καταιγισμός» παρεμβάσεων για το ακτοπλοϊκό
12.04.2013 | 22:49

«Καταιγισμός» παρεμβάσεων για το ακτοπλοϊκό

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Εντείνεται η πιέση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε μια -θεωρητικά- κρίσιμη στιγμή, στην οποία το Υπουργείο έχει καλέσει την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, σε απολογία, για μη τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων.

 

Έτσι, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με σημερινή του επιστολή προς τον κ Μουσουρούλη αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Τον τελευταίο καιρό, όμως, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βόρειο Αιγαίο έχει υποβαθμιστεί σε βαθμό που δεν είναι ανεκτός, ούτε από την επιχειρηματική κοινότητα, ούτε από τους πολίτες της περιοχής μας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια των παρεμβάσεων τους, ώστε το πρόβλημα να αρθεί. Πολύ περισσότερο που έχουμε μπροστά μας τη θερινή τουριστική περίοδο, με το αυτονόητο και για τις δύο πλευρές οικονομικό ενδιαφέρον".

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηριο Θσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Ζορπίδη.

Επίσης με σημερινή ημερομηνία, επιστολή για το ίδιο θέμα προς τον Υπουργό, απηύθυνε και το Επιμελητήριο Λέσβου, σημειώνοντας:

"Το Επιμελητήριο Λέσβου θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να επανέλθει στη γραμμή που συνδέει το Νομό μας με τη Βόρειο Ελλάδα, ένα πλοίο που να καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές που αναγράφονται στη σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση να μην συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δρομολογίου το πλοίο Ταξιάρχης".

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσου Καλλογρίδη

Τέλος, και ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, σε μια ακόμα επιστολή του υπογραμμίζει:

"Η Λήμνος αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, ιδιαίτερα το Πάσχα και το Καλοκαίρι, από πλοία όπως το «Aqua Maria» και το «Ταξιάρχης». Οι φορείς, οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι κάτοικοι της Λήμνου είναι ανάστατοι με αυτή την εξέλιξη και απαιτούν να ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα τους σε ασφαλείς, συχνές, ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες".

Διαβάστε εδώ στο σύνολό της την επιστολή του κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018