Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανίας στο Δήμο Λήμνου
afoi poriazi
Επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανίας στο Δήμο Λήμνου
16.04.2013 | 13:48

Επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανίας στο Δήμο Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την προηγούμενη Πέμπτη 11 Απριλίου, στο Δημαρχείο Λήμνου ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπουλώτης, συναντήθηκαν με τον Sir Alistair Irwin, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και τον κ. Martin Leiper, Προϊστάμενο Ελλάδας και Βαλκανίων.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο της Λήμνου, στα γεγονότα του 1915 με την απόβαση των ANZAC στην Καλλίπολη.

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2015, οπότε και συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1915, συμφωνήθηκε  η συμμετοχή του οργανισμού στη μόνιμη και στην υπαίθρια έκθεση που σχεδιάζει ο Δήμος Λήμνου με διακριτό ρόλο καθώς και η βοήθεια στην εξασφάλιση εκθεμάτων.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι ο Δήμος Λήμνου, με αναλυτική επιστολή θα περιγράψει τις προτάσεις και τα αιτήματά του στον Οργανισμό, ενώ ο Sir Alistair Irwin δεσμεύθηκε ότι θα προσφέρει την αμέριστη βοήθειά του.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018