Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Σηφουνάκη για τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ
afoi poriazi
Ερώτηση Σηφουνάκη για τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ
22.04.2013 | 14:46

Ερώτηση Σηφουνάκη για τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση προγραμμάτων που διαχειρίζεται Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, προς του υπουργούς κκ. Ε. Λιβιεράτο και Κ. Χατζηδάκη.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης, τους τελευταίους οκτώ μήνες, το Κ.Α.Π.Ε. παραμένει ακέφαλο, καθώς τόσο ο Πρόεδρος όσο και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν παραιτηθεί, με αποτέλεσμα η πλήρης αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης και λήψης απόφασης. Το γεγονός αυτό, επισημαίνεται στην Ερώτηση, έχει οδηγήσει στο «πάγωμα» προγράμματα που έχουν ήδη προκηρυχθεί, για τα οποία έχουν γίνει οι αιτήσεις και εκκρεμεί η αξιολόγηση και έκδοση των αποτελεσμάτων, θέτοντας πλέον σε σοβαρότατο κίνδυνο την υλοποίησή τους, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών του ΕΣΠΑ.

Επισημαίνεται ότι το Κ.Α.Π.Ε. διαχειρίζεται πλήθος προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έχουν ήδη προκηρυχθεί, όπως είναι το πρόγραμμα για τις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημοσίων ανοιχτών χώρων, τα πράσινα δώματα σε δημόσια, τις πράσινες αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, τα ενεργειακά ευφυή θεματικά μουσεία κ.α.

Στη Ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν για ποιο λόγο επί 8 μήνες δεν έχει ορισθεί νέα διοίκηση στο ΚΑΠΕ και πώς πρόκειται να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν πλέον από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πρόοδο υλοποίησης πληθώρας προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για τα οποία το Κ.Α.Π.Ε. είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018