Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Αντιδημάρχου Λήμνου με Ελληνοαυστραλούς βουλευτές
afoi poriazi
Συνάντηση Αντιδημάρχου Λήμνου με Ελληνοαυστραλούς βουλευτές
22.04.2013 | 19:42

Συνάντηση Αντιδημάρχου Λήμνου με Ελληνοαυστραλούς βουλευτές

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο περιθώριο των εορτασμών της 98ης επετείου από την απόβαση των ANZAC στη χερσόνησο της Καλλίπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομογένειας, οι Ελληνοαυστραλοί βουλευτές Lee Tarlamis, ο οποίος κατάγεται από τα Τσιμάνδρια, και John Pantazopoulos και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μπουλώτης.

Οι Ελληνοαυστραλοί βουλευτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και συζήτησαν τις αμοιβαίες ενέργειες ανάμεσα στο Lemnos Gallipoli Comitee της Αυστραλίας και το Δήμο Λήμνου για την ανάδειξη του ρόλου της Λήμνου στα γεγονότα εκείνης της εποχής, ιδιαίτερα ενόψει των εορτασμών της εκατονταετηρίδας το 2015.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πρόοδος της συνεργασίας με το Australian War Memorial και η βοήθεια που μπορούν οι βουλευτές να προσφέρουν, η δημιουργία αναπαράστασης στρατοπέδου της εποχής, η κατασκευή μνημειακού αγάλματος, η δυνατότητα αδελφοποίησης του Port Phillips με το Δήμο Λήμνου και κυρίως η προοπτική σύγκλισης στη Λήμνο συνεδρίου για τους ΑNZAC τον Ιούλιο του 2013.

Τέλος προτάθηκε η παρουσία της Λήμνου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στο Τουριστικό Road Show της Αυστραλίας το Μάρτιο του 2014 και λοιπές δράσεις οι οποίες θα εντάξουν οριστικά τη Λήμνο στο επίσημο πρόγραμμα των εορτασμών του 2015.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018