Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων
24.04.2013 | 19:12

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου έλαβε μέρος στο 21ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσ/νίκης» σε   συνεργασία   με   το   Δήμο   Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, στο 1ο – 5ο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογός «Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσ/νίκης» στην προσπάθειά του να διασώσει και να διαδώσει τη μουσικοχορευτική μας παράδοση, έχει καθιερώσει εδώ και 20 χρόνια ως θεσμό τη διοργάνωση φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων. Οι σκοποί της διοργάνωσης αυτών των φεστιβάλ ορίστηκαν ως εξής:

α. Η προβολή της επίπονης αλλά και αξιόλογης προσπάθειας των παιδικών χορευτικών τμημάτων και

β. η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την εκπλήρωση του δεύτερου σκοπού τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσ/νίκης.

Το Σάββατο 13 Απριλίου τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, παρουσίασαν τους τοπικούς χορούς του νησιού, σε έναν εκπληκτικό χώρο εκδηλώσεων με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η συμμετοχή τους αποτέλεσε την έκπληξη του φετινού φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 174 παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, καθώς επρόκειτο για το μοναδικό χορευτικό συγκρότημα προερχόμενο από νησί.

Το χειροκρότημα στα παιδιά της Λήμνου, ήταν  ζεστό και δυνατό, καθώς εκπροσώπησαν επάξια τον τόπο τους. Ιδιαίτερα ζεστό ήταν το χειροκρότημα και στον μικρό Παναγιώτη, χορευτή αλλά και μαθητή λύρας του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, που έπαιξε με τη λύρα του τον «Κεχαγιά» και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά έλαβαν το αναμνηστικό τους αφού παρακολούθησαν και άλλα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, αποκτώντας εμπειρίες από χορούς και φορεσιές της Βορείου και της Κεντρικής Ελλάδος.

Το Λύκειο των Ελληνίδων ευχαριστεί, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, τον δάσκαλό τους κ. Λευτέρη Δεληγιάννη, τους γονείς για την αμέριστη υποστήριξή τους, καθώς και ιδιαιτέρως, τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη και το Δ.Σ. του Συλλόγου «Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσ/νίκης» για τη θερμή φιλοξενία της αποστολής της Λήμνου.

Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων, με τίτλο «Από τα Πάθη στην Ανάσταση» το Σάββατο 20 Απριλίου. Η εκδήλωση, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιερότητα των ημερών που έρχονται, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα στο Ανδρώνι σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, οι παριστάμενοι έζησαν στιγμές από τα Άγια Πάθη, καθώς παρακολουθούσαν τη βυζαντινή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων με επικεφαλής τον χοράρχη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Ταρσή να ψάλλει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Την παρουσίαση των ύμνων έκανε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μύρινας, φιλόλογος κ. Εμμανουήλ Ρόκκος, υπογραμμίζοντας με το λόγο του την αξία αυτής της θρησκευτικής έκφρασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τα μέλη της χορωδίας, τον χοράρχη και τον ομιλητή, και τους επαίνεσε για το έργο τους.

 

Από την εκδήλωση Βυζαντινής μουσικής

Από το Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018