Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμοδοσία
afoi poriazi
Εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμοδοσία
25.04.2013 | 14:52

Εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμοδοσία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στα πλαίσια του ενημερωτικού προγράμματος του συλλόγου για την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Ο πρόεδρος Βάγιος Καλλιγερης , η ΓΓ του συλλόγου κ. Αθηνά Γραγρα και ο πρώην πρόεδρος Ιατρός Θ. Μπαβέας, κατόπιν προσκλήσεως του αρμοδίου καθηγητού κ .Δ. Σκάλκου της Πανεπιστημιακής σχολής της Λήμνου , έγινε πριν την καθιερωμένη επιστημονική διάλεξη, ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου του συλλόγου προς τους φοιτητές.

Στην σύντομη ενημέρωση που έκανε για την αιμοδοσία , ο ιατρός Θ . Μπαβέας προσπάθησε να τονίσει την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, την μεγάλη σημασία για τη ζωή και ότι γενικά αποτελεί ύψιστη φιλανθρωπική πράξη από τον άγνωστο δοτή στο άγνωστο λήπτη, ενώ ο αιμοδότης ως πολίτης είναι κοινωνικά και ηθικά καταξιωμένος και ότι ο σύλλογος της Λήμνου είναι από τους πιο δυναμικούς γιατί έχει ως μέλη του ακρίτες της Λήμνου που είναι συνειδητοποιημένοι αιμοδότες.

Τόνισε επίσης, την σπουδαιότητα της μετάγγισης αίματος στο θεραπευτικό έργο της ιατρικής και ότι ζουν σήμερα συνάνθρωποι μας μόνο με την μετάγγιση αίματος. Τέλος κάλεσε τους φοιτητές να συνοδοιπορήσουν με το εθελοντικό κίνημα και κυρίως με τη εθελοντική αιμοδοσία, που είναι η ευγενέστερη μορφή πολιτικής, γιατί ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και κτίζει το τεράστιο οικοδόμημα της αιμοδοσίας με μοναδικά υλικά την θέληση τη προσφορά την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία και είναι μόνο για τον άνθρωπο ! Ανέφερε επίσης ότι είναι μεγάλης σημασίας το να δίνουν αίμα γιατί κάνει καλό στην υγεία τους και γιατί έτσι συμβάλουν σε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο που αφόρα την υγεία και τη ζωή μας σε μια κοινωνία που έχει χάσει το βηματισμό της και οι αξίες και οι αρχές συνεχώς απαξιώνονται.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018