Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι πρώτες εγκρίσεις για την αξιοποίηση του Συγκοτήματος του πρώην εκκοκιστηρίου, μέσω Jessica
afoi poriazi
Οι πρώτες εγκρίσεις για την αξιοποίηση του Συγκοτήματος του πρώην εκκοκιστηρίου, μέσω Jessica
30.04.2013 | 10:05

Οι πρώτες εγκρίσεις για την αξιοποίηση του Συγκοτήματος του πρώην εκκοκιστηρίου, μέσω Jessica

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Την περασμένη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου με θέμα συζήτησης την αξιολόγηση του έργου «Αξιοποίηση του Συγκροτήματος Παλαιών Αποθηκών της ΕΑΣ Λήμνου στην Μύρινα για την δημιουργία Εκπαιδευτικού & Διοικητικού Κέντρου».

Στην διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε η πρώτη φάση εκτίμησης της πρότασης που αφορούσε την καταρχήν ένταξη του έργου του Δήμου Λήμνου. Η επιτροπή ενέκρινε την πρόταση σε πρώτη φάση που αφορά την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της ΕΑΣ για μετατροπή τους σε Εκπαιδευτικό Κέντρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και επισήμανε την ανάγκη στην επόμενη φάση να έχει προχωρήσει ο Δήμος Λήμνου στην αναγκαία ωρίμανση, διοικητική τεχνική και άλλη ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Θεωρούμε την πρόταση αυτή πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση αστικής ανάπτυξης στην Μύρινα της Λήμνου που είναι απόλυτα συμβατή τόσο με το ολοκληρωμένο αστικό πρόγραμμα που χρηματοδοτούμε από το πρόγραμμα μας, όσο και συμβατό με την φιλοσοφία έργων Jessica. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Λήμνου, ώστε τα επιμέρους ζητήματα διοικητικού και θεσμικού χαρακτήρα να επιλυθούν το συντομότερο και το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Jessica της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018