Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάει από αύριο 8 Μαΐου στο Δήμο Λήμνου,η υποβολή αιτήσεων για τη Διανομή Τροφίμων σε Απόρους
Ξεκινάει από αύριο 8 Μαΐου στο Δήμο Λήμνου,η υποβολή αιτήσεων για τη Διανομή Τροφίμων σε Απόρους
07.05.2013 | 17:44

Ξεκινάει από αύριο 8 Μαΐου στο Δήμο Λήμνου,η υποβολή αιτήσεων για τη Διανομή Τροφίμων σε Απόρους

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου συμμετέχει και για το έτος 2013 ως φορέας εκπροσώπησης του προγράμματος «Δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.» .

Η αίτηση συμμετοχής του προγράμματος θα διατίθεται από τα ΚΕΠ του Δήμου Λήμνου. Αφού συμπληρωθεί από τους αιτούντες, θα κατατίθεται και πάλι στα ΚΕΠ, αυστηρά από τις ημερομηνίες 08/05/2013 ημέρα Τετάρτη έως και 31/05/2013 ημέρα Παρασκευή. Επίσης θα υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου http://www.limnos.gov.gr .

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άποροι που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα (Έλληνες, υπήκοοι της Ε.Ε, υπήκοοι τρίτων χωρών) και υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή διαθέτουν ΑΦΜ χωρίς υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω έλλειψης εισοδημάτων.

Δεν αποτελεί προϋπόθεση υποβολής αίτησης η μόνιμη κατοικία του αιτούντος/ης στο Δήμο Λήμνου.

Το εισοδηματικό κριτήριο ορίζεται ως εξής:

α) για άπορα άτομα (1 μέλος) εισόδημα μέχρι 7.200

β) για οικογένειες: με 2 μέλη (αιτών/ ούσα και τον/την σύζυγο ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) εισόδημα μέχρι 10.700

γ) για οικογένειες: με 3 μέλη (αιτών/ ούσα και τον/την σύζυγο και ένα τέκνο ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) εισόδημα μέχρι 11.520

δ) για οικογένειες: με 4 μέλη (αιτών/ ούσα και τον/την σύζυγο και δύο τέκνα ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) εισόδημα μέχρι 14.400

ε) για οικογένειες: με 5 μέλη (αιτών/ ούσα και τον/την σύζυγο και τρία τέκνα ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) εισόδημα μέχρι 17.280

στ) Για πολυμελείς οικογένειες, για κάθε ένα παραπάνω προστατευόμενο μέλος το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880

ζ) Για άπορους με αναπηρία 67% και άνω το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 3.600 ενώ αν στην ίδια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι από ένας ανάπηροι η αύξηση γίνεται μόνο μία φορά.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

Α) Η Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που θα διατίθεται από τον φορέα εκπροσώπησης, στην οποία απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Β) Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή σελίδας διαβατηρίου με τα στοιχεία του αιτούντα (αφορά αλλοδαπούς τρίτων χωρών)

Γ) Για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών απαιτείται φωτοαντίγραφο Άδειας Διαμονής σε ισχύ.

Επισημαίνουμε ότι ο έλεγχος και η έγκριση των τελικών δικαιούχων θα γίνει από την γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων με βάση την φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί το 2013 για τα εισοδήματα του 2012. Άρα απαιτείται προσοχή στην ορθή συμπλήρωση του Α.Φ.Μ. του αιτούντα και του/της συζύγου ακόμα και αν ο δικαιούχος δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης λόγω έλλειψης εισοδημάτων.

Κατά τον έλεγχο των αιτήσεων από το TAXIS οι δικαιούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι λαμβάνονται υπόψη, σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλα τα εισοδήματα και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ενώ τόσο για την έγκριση των μελών της οικογένειας ή το ποσοστό αναπηρίας υπολογίζεται μόνο ότι είναι δηλωμένο στη φορολογική δήλωση. Διευκρινίζεται ότι δεν θα γίνουν δεκτές ενστάσεις για στοιχεία που ο αιτών δεν έχει συμπεριλάβει στη φορολογική του δήλωση.

Υπογραμμίζουμε ότι στην φετινή Κ.Υ.Α. δεν τίθεται κατώτερο ηλικιακό όριο αφού όποιος διαθέτει Α.Φ.Μ. και κάνει φορολογική δήλωση, αυτόματα δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος οικογένειας και μπορεί να καταθέσει ξεχωριστή αίτηση.

Επίσης άτομα που δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης επειδή δεν έχουν κανένα εισόδημα θεωρούνται αυτόματα ότι πληρούν την προϋπόθεση της απορίας αρκεί να διαθέτουν Α.Φ.Μ..

Τέλος σε περίπτωση υποβολής αίτησης σε παραπάνω από έναν φορέα εντός ή εκτός του Δήμου, κατά τον έλεγχο μέσω TAXIS, οι αιτήσεις θα απορρίπτονται αυτόματα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018