Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το κουδούνι χτύπησε...(photos)

the roots web banners 06

Το κουδούνι χτύπησε...(photos)
11.09.2012 | 14:46

Το κουδούνι χτύπησε...(photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 Και το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε...

Οι μαθήτες ήταν εκεί -όσοι κατάφεραν να μετακινηθούν αφού οι ιδιοκτήτες λεοφωρείων και ΤΑΧΙ αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη μεταφορά των μαθητών, επειδή το κράτος δεν τους έχει πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Οι εκπαιδευτικοί ήταν εκεί. Σήμερα. Γιατι αύριο κάποιοι θα απεργούν.

Τα βιβλία ήταν εκεί. Σε αντίθεση με πέρυσι που έλειπαν. Τελικά στην εποχή της κρίσης, δεν ισχύει για τα πάντα "κάθε πέρυσι και καλύτερα".

Τα βιβλία φορτώθηκαν, στις σάκες των παιδιών. Οι σάκες βάρυναν. Οι πλάτες εκπαιδεύονται να αντέχουν.

 Καλή σχολική χρονιά. Με την ελπίδα, πως κάποτε θα αντικρύσουμε το σχολειό, που θα διδάσκει στα παιδιά την αγάπη για την αυτοβελτίωση, την αποστροφή στη φυγοπονία, το μεράκι για την δια βίου μάθηση.

Τότε μόνο, θα χουμε καταφέρει πλήγμα στην μεγαλύτερη παθογένεια της χώρας.

 

Το φωτορεπορτάζ είναι απο τον σημερινό αγιασμό στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Μύρινας. Ένα σχολείο που δημιουργήθηκε απο το μηδέν σε λίγες βδομάδες.

Ένα σχολείο ανάγκης, που έπρεπε να φιλοξενήσει 180 παιδιά, γιατί το δικό τους γρεμίστηκε, για να κατασκευαστεί καινούριο. Θα μπορούσε να ήταν δικαιολογία για κάποιους. "Δε βαριέσαι. Προσωρινό άρα πρόχειρο". Αντίθετως ήταν πρόκληση που την κέρδισαν. Προσωρινό ναι, αλλά απολύτως λειτουργικό, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή, για να παραδώσουν ένα σχολείο προσωρινό, αλλά όχι πρόχειρο.

Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα.

Κόντρα στην άλλη Ελλάδα, που συγκαλει τεχνική συνάντηση μόλις σήμερα, για να προωθηθεί η απαιτούμενη νομική ρύθμιση, μήπως και πληρωθούν οι μεταφορείς, για να μπορούν τα παιδιά να μεταφέρονται στα σχολεία.... Μόλις σήμερα....

Αχ Ελλάδα!

 

 

Gallery

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel