Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο ΤΑΙΠΕΔ και προς πώληση 2 εκτάσεις της Λήμνου. Και τώρα...στα όπλα!
afoi poriazi
Στο ΤΑΙΠΕΔ και προς πώληση 2 εκτάσεις της Λήμνου. Και τώρα...στα όπλα!
10.05.2013 | 13:16

Στο ΤΑΙΠΕΔ και προς πώληση 2 εκτάσεις της Λήμνου. Και τώρα...στα όπλα!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόκειται για τον όρμο του Κότσινα, 80.440 τ.μ και για την παραλία στη θέση του όρμου Μπουρνιά, έκτασης 48.202 τ.μ

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, τα ακίνητα αυτά "μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. - το γνωστό μας ΤΑΙΠΕΔ- κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή".

Και μόλις η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί, ξεκίνησε ο γνωστός ελληνικός ιδιότυπος διαγωνισμός επαναστατικότητας, το κυνήγι μαγισσών και η περιφορά της γνώριμης ελληνικής μιζέριας.

Ναι. Η πώληση ή η μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου αποτελεί μέρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των διεθνών συμφωνιών της χώρας και τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου κατευθύνονται προς τη μείωση του Δημόσιου χρέους.

Το πλάνο και ο στόχος όμως, είναι ταυτόχρονα η τροφοδότηση της ανάπτυξης, η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων, επιτυγχάνοντας παράλληλα άλλα σημαντικά οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκσυγχρονισμός των εκτάσεων ή των υποδομών όπου υπάρχουν.

Όλα αυτά αδυνατεί να τα πράξει το ελληνικό δημόσιο- και εδώ που τα λέμε δεν είναι η δουλειά του. Αλλά προφανώς, στην εποχή και στη χώρα που δαιμονοποιείται το "επιχειρείν", καλύτερα να μένουν, ανεκμετάλλευτα, αναξιοποίητα και να ρημάζουν παρά να αξιοποιούνται από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα. Οι εκτάσεις της Λήμνου, για τις οποίες γίνεται τώρα λόγος, παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητες, εγκαταλελειμμένες και το χειμώνα μετατρέπονται σε βάλτους, ενώ θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε προνομοιακά αναπτυξιακά και τουριστικά χαρτιά της Λήμνου.

Οι πληροφορίες λένε, ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον Ρώσσοι επιχειρηματίες προκειμένου να αναγείρουν στην περιοχή σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Όμως κατά το ελληνικό παραδοξολογικό καθεστώς, δεν έβρισκαν άκρη με τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με το ζήτημα του παλαιού αιγιαλού (ως γνωστόν ου μπλέξεις). Οι πληροφορίες, επίσης, λένε ότι γι αυτό το λόγο απέσυραν το ενδιαφέρον τους, το οποίο πιθανόν να αναθερμανθεί, αφού οι περιοχές περιέρχονται τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσω αυτού, θα κινηθεί η διαδικασία πώλησης ευκολότερα και ταχύτερα.

Για το θέμα μίλησε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Μούδρου Κώστας Αδαμίδης ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:
"Σε μια εποχή που διαμορφώνεται ο νέος αναπτυξιακός χάρτης της χώρας, είναι σημαντικό να ενταχθεί και η Λήμνος σ αυτόν, ώστε να ξεπεραστούν παθογένειες του παρελθόντος και να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες του νησιού μας".

Ποιόν ενοχλεί η ανάπτυξη της περιοχής; Ποιός δυσαρεστείται για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από ενδεχόμενη επένδυση; Ποιός αντιδρά στην ταυτόχρονη εισρροή πόρων στα δημόσια ταμεία της χώρας;

Η ανάπτυξη δεν είναι κενή έννοια. Σημαίνει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, παραγωγή και κυκλοφορία του χρήματος.

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς, είναι η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς τιμήματος και οι διαφανείς διαδικασίες.

Λυπάμαι, αν κατ' ανάγκη βγαίνουν κάποιοι από τον λήθαργο τους, αλλά τα δανεικά τελείωσαν και το ευρώδεντρο ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί...

 

Δ.Β

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018