Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΝΑΙ στην απεργία στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ
afoi poriazi
ΝΑΙ στην απεργία στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ
10.05.2013 | 16:17

ΝΑΙ στην απεργία στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά (ΚΚΕ), το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, και να συνεχίσει με πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις και τις 24 Μαΐου.

Την εισήγηση όπως προαναφέραμε καταψήφισε η παράταξη του ΚΚΕ, η οποία είχε από την πρώτη στιγμή εναντιωθεί στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις και αντιπρότεινε 48ωρη απεργία πριν από την έναρξή τους.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα, θα είναι να τεθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ προς έγκριση ή απόρριψη από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Δ.Β

 

UPDATE

H θέση της κ. Στέλλας Μανουσογιωργάκη Πρόεδρου της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

 

"Προς κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή, γονιό, πολίτη αυτής της χώρας

Σχολικό έτος 2012-2013:

 

-Τεράστια κενά καθηγητών σε όλη τη χώρα. Ειδικά στη Λήμνο, μέχρι και το τέλος Γενάρη (!) το ΕΠΑΛ Μούδρου δεν είχε καθηγητές σε τέσσερις ειδικότητες, πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.

-Τεράστια προβλήματα μεταφοράς των μαθητών σε όλη τη χώρα, αφού το Υπουργείο δεν πλήρωνε τους μεταφορείς. Τα ειδικά σχολεία της Λήμνου έχασαν περίπου 2 μήνες μαθημάτων ενώ οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Μύρινας, μέχρι και το Πάσχα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τη μεταφορά τους, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί να διακόψουν τη φοίτησή τους.
-Ελλείψεις βιβλίων, που για δεύτερη χρονιά ήρθαν καθυστερημένα ή και καθόλου.

-Νόμος έκτρωμα, που ουσιαστικά πετάει τους μαθητές ΑΜΕΑ στον Καιάδα.

-Κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, και των Σχολικών Βιβλιοθηκών, και των Αθλητικών Σχολείων, και των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και… και… και..

-Συγνωνεύσεις και καταργήσεις 1.500 σχολείων με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
-Συνθήκες παγετού μέσα στην τάξη, ελλείψει πετρελαίου. Το πολύ 2-3 ώρες άναβαν τα καλοριφέρ το χειμώνα στα σχολεία.

-Ελλείψεις σε εξοπλισμό ή στην καλύτερη περίπτωση χρήση απαρχαιωμένων υπολογιστών, προβολέων και ελλειπής χρηματοδότηση για βασικές ανάγκες (αναλώσιμα, φωτοτυπικό χαρτι κλπ).

Τα ΜΜΕ, φυσικά, δεν θεώρησαν τίποτα από τα παραπάνω άξιο δημοσιογραφικής έρευνας και προβολής.

Ερχόμαστε, λοιπόν στο σήμερα. Ποιοι φταίνε για όλα; Οι κακοί καθηγητές!


Αυτοί, που απεργούσαν ξανά και ξανά μέσα στη χρονιά, χάνοντας ένα σωρό λεφτά, διεκδικώντας λύση στα παραπάνω,

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Αυτοί που δουλεύουν απογεύματα και Σαββατοκύριακα (εθελοντικά και δωρεάν) για να διδάξουν θέατρο, κινηματογράφο, περιβαλλοντολογική αγωγή και όσα άλλα λείπουν από το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Αυτοί που αφιέρωσαν τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τους για να ιδρύσουν Κοινωνικά Φροντιστήρια σε όλη τη χώρα, αψηφώντας την απίστευτη γραφειοκρατία αλλά και τον πόλεμο που δέχτηκαν για αυτή τους την κίνηση. Αυτοί που δίδασκαν καθημερινά τα απογεύματα, αφιλοκερδώς και εθελοντικά,

μαθητές που είχαν ανάγκη.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Αυτοί, που στα αιτήματα της απεργίας τους, ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, αν και ο νεοδιόριστος καθηγητής καλείται να επιβιώσει με 639€... Τα αιτήματά τους αφορούν στη μη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Και αυτοί τώρα κατηγορούνται, ότι παίζουν με την αγωνία των παιδιών!

Και αυτοί τώρα κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά για να πετύχουν συντεχνιακά συμφέροντα!


Το δε υπουργείο που ευθύνεται για όλα τα παραπάνω προβλήματα της Παιδείας και επέλεξε στοχευμένα να νομοθετήσει και την τελευταία τάφοπλακα στην Παιδεία, μία βδομάδα πριν την έναρξη των εξετάσεων, δεν παίζει με την αγωνιά των παιδιών, ούτε τα χρησιμοποιεί για να χτυπήσει κι άλλο τους καθηγητές...

Αντίθετα, πρέπει να επιστρατεύσει τους κακούς καθηγητές και μετά, αφού τους μαστιγώσει δημοσίως, να τους απολύσει τους "τεμπέληδες εγωιστές"!Δεν είναι τυχαίο ότι το ρητό που ακολουθεί υπάρχει μόνο στα ελληνικά:

Οὐδείς ἀγνωμονέστερος τοῦ εὐεργετηθέντος...

 

Με ειλικρινή απογοήτευση,

Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου"

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018