Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η κυβέρνηση τυπώνει τα χαρτιά της επίταξης για 86.000 εκπαιδευτικούς - Αγωνία για χιλιάδες μαθητές για τις πανελλαδικές

banner roots

Η κυβέρνηση τυπώνει τα χαρτιά της επίταξης για 86.000 εκπαιδευτικούς - Αγωνία για χιλιάδες μαθητές για τις πανελλαδικές
11.05.2013 | 09:11

Η κυβέρνηση τυπώνει τα χαρτιά της επίταξης για 86.000 εκπαιδευτικούς - Αγωνία για χιλιάδες μαθητές για τις πανελλαδικές

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

-14 και 15 Μαΐου οι τοπικές ενώσεις καθηγητών θα αποφασίσουν για τη στάση τους.

 

Ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει επίταξη των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, κάνοντας χρήση των διατάξεων για επίταξη, που αφορούν την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών.

Όπως είπε, ο υπουργός Παιδείας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: "Οι Πανελλαδικές θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών".

Λίγο νωρίτερα και ύστερα απο τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαίου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, πως ο ίδιος δε μπορεί να παρασύρει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους του, που πρακτικά σημαίνει πως αν επιστρατευτούν, οι καθηγητές θα γυρίσουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

 

Πηγή: fresh-press.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel