Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αυτή είναι η καταγγελία που υπέγραψαν εχθές 100 επιβάτες του Aqua Maria

banner roots

Αυτή είναι η καταγγελία που υπέγραψαν εχθές 100 επιβάτες του Aqua Maria
11.05.2013 | 16:00

Αυτή είναι η καταγγελία που υπέγραψαν εχθές 100 επιβάτες του Aqua Maria

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές το βράδυ, οι επιβάτες του Aqua Maria, οι οποίοι, διένυσαν το μισό Αιγαίο προτού φτάσουν στον προορισμό τους, στο Λαύριο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συγκέντρωσαν 100 υπογραφές κάτω από ένα κείμενο διαμαρτυρίας και καταγγελίας για την αντιμετώπιση τους από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Μάλιστα όπως, γράψαμε εχθές, καταβλήθηκε προσπάθεια από τον καπετάνιο και μέλη του πληρώματος να πεισθούν οι επιβάτες προκειμένου να μην καταθέσουν την καταγγελία στον Λιμενάρχη του λιμεναχείου του Λαυρίου, προσπάθειες, πάντως, οι οποίες έπεσαν στο κενό.

Το κείμενο της καταγγελίας είναι το εξής:

 

 

Προς                                                                               10 Μαΐου 2013

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΥΡΙΟΥ

Κοινοποίηση:

α) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

β) ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

γ) ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΛΗΜΝΟΥ

δ) ΔΗΜΟ ΛΗΜΝΟΥ

ε) ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε

στ) ΜΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

         Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε επιβάτες του Ε/Γ – Ο/Γ Aqua Maria της πλοιοκτήτριας εταιρίας NEL Lines (ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.‎) και μάλιστα στο δρομολόγιο που εκτελεί από ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟ – ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ – ΜΕΣΤΑ – ΨΑΡΑ- ΛΑΥΡΙΟ με αναχώρηση από ΚΑΒΑΛΑ Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, ώρα         μ.μ και άφιξη στο ΛΑΥΡΙΟ Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, ώρα                  μ.μ . Τα εισιτήρια που οι υπογράφοντες έχουμε εκδώσει αφορούσαν το Ε/Γ – Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ της αυτής πλοιοκτήτριας εταιρίας με δρομολόγιο από ΚΑΒΑΛΑ με ώρα αναχώρησης στις 15:00 μ.μ Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 και άφιξη στο ΛΑΥΡΙΟ 7:30 π.μ Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, με ενδιάμεσο σταθμό μόνο τον ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ.

      Δυστυχώς πολλοί από εμάς αφού είχαμε αφιχθεί στα Λιμάνια αναχώρησης κατά τις αρχικά προβλεπόμενες ώρες αφού ακόμα και η ηλεκτρονική σελίδα της πλοιοκτήτριας εταιρίας που σας συνυποβάλλουμε δεν έδειχνε καμία αλλαγή δρομολογίου ή ωραρίου και όσοι από εμάς είχαμε ειδοποιηθεί από τους πράκτορες που εκδώσαμε τα εισιτήρια μας, υποχρεωθήκαμε να πραγματοποιήσουμε ένα πολύωρο ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς που δεν προβλέπονταν στο εισιτήριο που είχαμε εκδώσει και φυσικά καμία αντιστοιχία στις καμπίνες που είχαμε κρατήσει. Η αλλαγή αυτή μας ανακοινώθηκε ότι οφείλεται σε βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ όμως καμία Αρχή ούτε και η εταιρία μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί δεν αρκέστηκε στην αντικατάσταση του πλοίου ως όφειλε κατά νόμο, αλλά τροποποίησε το δρομολόγιο με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου της διαδρομής ΚΑΒΑΛΑ – ΛΑΥΡΙΟ από 16,30 ώρες σε                     ώρες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο πλοίο (Ε/Γ – Ο/Γ Aqua Maria) έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των νησιωτών για την ακαταλληλότητα του λόγω παλαιότητας και οριστικά είχε αποφασισθεί η διακοπή της εκτέλεσης δρομολογίων με αυτό.

       Το αυτό επαναλήφθηκε και για το δρομολόγιο από ΛΑΥΡΙΟ – ΚΑΒΑΛΑ στις 29 Απριλίου 2013, Μεγάλη Δευτέρα και στο δρομολόγιο ΚΑΒΑΛΑ - ΛΑΥΡΙΟ στις 7 Μαΐου 2013, Τρίτη της διακαινησίμου.

         Η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλοι μας και μάλιστα την περίοδο των εορτών του ΠΑΣΧΑ, η καθυστέρηση στην εργασία μας και στις υποχρεώσεις μας, η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επιμήκυνση του χρόνου του ταξιδιού μας, ο απίστευτος συνωστισμός στο πλοίο, η δυσφήμηση των νησιών μας στους επισκέπτες μας και τα παράπονα όλων δυστυχώς αντιμετωπίζουν μόνο την αδιαφορία των υπεύθυνων και μας κάνουν να αισθανόμαστε οι νησιώτες και οι επισκέπτες μας ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

ΖΗΤΑΜΕ

     Τον έλεγχο της νομιμότητας όλων των τροποποιήσεων των άνω δρομολογίων και την αιτιολογία της χορήγησης της απαιτούμενης από το νόμο έγκρισης για αυτές τις αλλαγές από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας εάν αυτή χορηγήθηκε.

   Την αποζημίωση όλων των επιβατών που υπογράφουμε την παρούσα καταγγελία.

   Τον καταλογισμό των ποινικών και άλλων ευθυνών των αρμοδίων.

 

Σχόλιο του FM 100: Μπράβο στους ενεργούς πολίτες που υπέγραψαν το κείμενο. Είναι κομβικής σημασίας τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές και μάλιστα σε μια υπηρεσία την οποία πληρώνει καθ ολοκληρίαν ο ελληνικός λαός, να μην καταγγέλονται μόνο μεταξύ μας, στα πηγαδάκια ή στα καφενεία. Είναι σημαντικό να διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα και επισήμως να κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέχρι τώρα δεν το κάναμε και γι αυτό η εταιρεία είχε να επαίρεται: "Μα δεν υπάρχει ούτε μια καταγγελία". Καιρός ν΄αρχίζει να αλλάζει το σκηνικό. Και αλλάζει όπως φαίνεται, αφού μετά την προσβλητική αντιμετώπιση των επιβατών της εταιρείας προς τους επιβάτες της, μέσα στον Μάϊο κατατέθηκαν άλλες δύο ενυπόγραφες και επίσημες καταγγελίες.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το