Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παρών στα δρώμενα της Λήμνου το Τοπικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ

the roots web banners 06

Παρών στα δρώμενα της Λήμνου το Τοπικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ
14.05.2013 | 09:32

Παρών στα δρώμενα της Λήμνου το Τοπικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ημέρα Τιμής και Μνήμης η 20η Απριλίου για τους νεκρούς της μάχης της Καλλίπολης (γνωστή ως ANZAC DAY) που γιορτάστηκε φέτος στη Λήμνο παρουσία υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την Αυστραλία και την Ελλάδα.

Κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους αντιπροσώπους και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Λήμνου κ. Θ.Μπαβέα συνοδευόμενου από τρεις Εθελόντριες με τις στολές τους.

Συγκίνηση όμως προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους όταν εν συνεχεία δύο από τις Εθελόντριες με ανθοδέσμες στα χέρια κατευθύνθηκαν στους τάφους των δύο Καναδών Εθελοντριών Νοσηλευτριών για να τις τιμήσουν.

Οι Καναδές Εθελόντριες ήρθαν στη Λήμνο για να νοσηλεύσουν τους τραυματίες των μαχών αλλά και αυτούς που κατά την παραμονή τους στην Καλλίπολη νοσούσαν από μολυσματικές νόσους και μεταφερόταν για νοσηλεία στη Λήμνο. Από τις αρρώστιες αυτές νόσησαν και οι δύο Εθελόντριες που πέθαναν και τάφηκαν στη Λήμνο μαζί με τους 148 Αυστραλούς και 76 Νεοζηλανδούς και Καναδούς. Οι Εθελόντριες του Περιφερειακού μας Τμήματος αισθάνονται τις δύο αυτές Καναδές σαν οικογένεια τους και με κάθε ευκαιρία επισκέπτονται τους τάφους τους.

Κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα ετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν πάνω από 100 δέματα με τρόφιμα στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας με επισκέψεις στα σπίτια τους σε όλη τη Λήμνο, βλέποντας από κοντά τις ανάγκες τους και στηρίζοντας τους ψυχολογικά.

Επίσης συνεχίζεται η προσφορά φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Περιφερειακού μας Τμήματος στους ανασφάλιστους και οικονομικά στερούμενους συνανθρώπους μας στη Λήμνο.

 

Την Κυριακή 11 Μαΐου Ημέρα της Μητέρας, Εθελόντριες επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο της Λήμνου και προσέφεραν από ένα γαρύφαλλο στις νοσηλεύτριες και νοσηλευόμενες μητέρες. Το ίδιο έγινε και στο Γηροκομείο της Λήμνου τιμώντας κι εκεί τις ηλικιωμένες μητέρες.

Συγχρόνως ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρός κ. Θ.Μπαβέας  απεύθυνε  χαιρετισμό για την Ημέρα της Μητέρας σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αναγνωρίζοντας και τιμώντας την πολύτιμη συμβολή της Μητέρας στην κοινωνία.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το