Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για τις εκποιήσεις σε Λέσβο και Λήμνο μέσω ΤΑΙΠΕΔ
ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για τις εκποιήσεις σε Λέσβο και Λήμνο μέσω ΤΑΙΠΕΔ
15.05.2013 | 13:58

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για τις εκποιήσεις σε Λέσβο και Λήμνο μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η τρόϊκα εσωτερικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεπουλά χωρίς αναστολές μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 3 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λέσβου χωρίς να ρωτηθεί καν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, σε απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται ότι μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ και θα πουληθούν σε ιδιώτες, μεταξύ άλλων, ακίνητα (γη) στον όρμο του Κότσινα (80.440 τ.μ) και στη παραλία του όρμου Μπουρνιά (48.202 τ.μ.), καθώς και το νησάκι του Αη-Γιώργη της Λέσβου με έκταση 369,8 στρέμματα.

Πρόκειται, για μια ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια καθώς το νησάκι του Αη – Γιώργη είναι μια ζώνη που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 με χαρακτηριστικά υψηλής οικολογικής αξίας και με νομοθετικό πλαίσιο εξαιρετικά αυστηρό για τις όποιες παρεμβάσεις. Επιπλέον, και ο όρμος Κότσινα και ο όρμος Μπουρνιά στη Λήμνο αποτελούν περιοχές εκπληκτικού κάλους και η πώληση αυτών σε ιδιώτες είναι προφανές ότι θα έχει τραγικές συνέπειες καθώς θα αλλοιωθούν και θα παραδοθούν στις οικονομικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι ταχύτατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την πώληση των εν λόγω ακινήτων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ερήμην της τοπικής κοινωνίας αποδεικνύουν ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Επειδή, ο δημόσιος πλούτος πρέπει να παραμείνει δημόσιος.

Επειδή, η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε προσβάλλει την νοημοσύνη των κατοίκων της Λήμνου και της Λέσβου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους πολίτες της Λήμνου να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ξένα συμφέροντα, πράγμα που επιδιώκει η τρικομματική κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018