Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Κυριακού

banner roots

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Κυριακού
16.05.2013 | 00:47

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Κυριακού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

ώρα 23:20

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο (βράδυ Τετάρτης 15/05/2013)  η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Κυριακού στο Κακουργοδεικείο Μυτιλήνης.

Η οικογένεια του θύματος ζητούσε  να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι καθώς είχαν  περάσει σχεδόν 7 χρόνια με συνεχείς αναβολές της δίκης. Θυμίζουμε ότι o  Νίκος Κυριακoύ δολοφονήθηκε από δύο άνδρες  που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου». Στο εδώλιο κάθισαν  τρεις συγχωριανοί του θύματος που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του Νίκου Κυριακού.

Σήμερα το βράδυ με απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορουμένους ποινή κάθειρξης 15 ετών για ηθική αυτουργία στο έγκλημα και στον τρίτο επέβαλε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης για συνέργια.

Μέχρι την έφεση η απόφαση δεν είναι εκτελεστή αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης και έτσι οι 3 κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι!

Ασφαλώς και αυτή η απόφαση δεν ικανοποιεί τους συγγενείς του θύματος.

Η μητέρα του θύματος, κα Ευαγγελία, στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει: «Έχουν περάσει εξίμισι χρόνια από τότε που σκότωσαν το γιο μου και κανένας δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα γι’ αυτό. Ελπίζουμε τώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σκότωσαν το παιδί μου για ένα στάβλο που είχε νοικιάσει για λίγες μπάλες ζωοτροφές, για κτηματικές διαφορές. Οι ίδιοι ήταν αυτοί που πριν πληρώσουν να τον σκοτώσουν, είχαν βάλει γκαζάκια στο συνεργείο του για να το κάψουν. Όλοι το γνωρίζουν στο χωριό και αυτοί είναι έξω, κυκλοφορούν ελεύθεροι, και ο γιος μου βρίσκεται στο χώμα», 

Το ιστορικό της υπόθεσης που συντάραξε το Πανελλήνιο:

Τον Αύγουστο του 2006 βρέθηκε δολοφονημένος ο  Νικ. Κυριάκου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, ο 39χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε από τη σύζυγό του δολοφονημένος στο συνεργείο επισκευής γεωργικών μηχανημάτων που διατηρούσε στο 5 χλμ του δρόμου Μούδρου Μύρινας

Από τις έρευνες  αποδείχθηκε ότι ο 39χρονος πυροβολήθηκε με 2 σφαίρες στο κεφάλι. Ο  39χρονος, ήταν άνθρωπος συνετός, εργατικός, χαμηλών τόνων και δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με την αστυνομία στο παρελθόν και η δολοφονία του ήταν ένα μεγάλο μυστήριο.
Το στοιχείο που αναμενόταν να ρίξει φως στην υπόθεση, είναι το γεγονός ότι πριν από ένα περίπου χρόνο, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του πρόχειρο αυτοσχέδιο μηχανισμό. Εκτίμηση τότε της αστυνομίας ήταν ότι ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος.
 
Μέτα από έρευνα οι αστυνομία κατέληξε σε δύο άνδρες (42 και 43 χρονών)  φέρονται να είναι οι πληρωμένοι  εκτελεστές του Ν. Κυριακού.  Ο 43χρονος που φέρεται να πυροβόλησε το Ν. Κυριακού  βρέθηκε δολοφονημένος στο Περιστέρι Αττικής μετά από μικρό χρονικό διάστημα από το έγκλημα στη Λήμνο. Ο άλλος που φέρεται να είναι συνεργός διαφεύγει τη σύλληψη και κατά πάσα πιθανότητα έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
 
 
Πηγή: Lesvosnews.net
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel