Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Κλειστό Στάδιο Μύρινας Νίκος Σαμαράς» προς τιμήν του «αετού» | Δάκρυσε ο Γκιούρδας

banner roots

«Κλειστό Στάδιο Μύρινας Νίκος Σαμαράς» προς τιμήν του «αετού» | Δάκρυσε ο Γκιούρδας
18.05.2013 | 20:22

«Κλειστό Στάδιο Μύρινας Νίκος Σαμαράς» προς τιμήν του «αετού» | Δάκρυσε ο Γκιούρδας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αυτό που για όλους, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή το τουρνουά ανόδου στην Α2 Ανδρών για τον 10ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Στην συνέντευξη ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Λήμνου Σωτήρης Κωνσταντάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μοσχάκης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Λήμνος Sports Club» Έλενα Δούκα, καθώς επίσης και ο επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης, Μάριος Γκιούρδας.


Αναλυτικά οι δηλώσεις στη συνέντεξη τύπου

Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής : «Σας καλωσορίζω σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση για τη Λήμνο. Δεν είναι μικρό γεγονός, εν μέσω κρίσης να κάνεις τέτοια επιχειρήματα. Με συγκίνηση θέλω να πω ότι όταν πριν από δύο χρόνια με επισκέφτηκε στο γραφείο μου ο Νίκος Σαμαράς και μου ανέλυσε το όραμά τουγια την ανάπτυξη του αθλητισμού και του βόλεϊ στο νησί. Τότε, δεν πίστευα ότι το όνειρό του θα είχε μεγάλη τύχη. Προσπαθήσαμε όμως να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα και η αρχή ήταν δύσκολη. Όμως βρέθηκε ο βηματισμός που οδηγούσε μακριά. Ακουμπήσαμε το όραμά του και σήμερα στην υλοποίησή του, λείπει ο πιο βασικός συντελεστής, ο Νίκος. Συνεχίζουμε με πίστη στα ιδανικά και στο όραμά του. Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολύ μικρά περιθώρια επένδυσης στον αθλητισμό.

Στη Λήμνο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, πήραμε το ρίσκο και την απόφαση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια από το υστέρημά μας. Υπάρχει διάθεση, ψυχή και βούληση και ελπίζουμε ότι με τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, υπάρχει και η γνώση και η εμπειρία. Τα τελευταία 2,5 χρόνια από κανέναν φορέα της Πολιτείας δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ για να το επενδύσουμε στον αθλητισμό. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα του Νίκου, να φτιάξουμε το κλειστό γυμναστήριο της Μύρινας. Από πόρους του Δήμου, σήμερα το κλειστό βρίσκεται σε φάση προκήρυξης διαγωνισμού εργολαβίας για τον εκσυγχρονισμό του. Απόψε θα γίνει η μετονομασία σε κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, που αποτελεί το ελάχιστο για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο. Το οφείλουμε στους νέους μας, στη νέα γενιά που βλέπει μπροστά της μόνο σκοτεινές μέρες. Πρέπει να της δώσουμε προοπτική. Η Λήμνος είναι άγνωστη σε πολλούς και κάνουμε αγώνα να βγει το νησί από την απομόνωση και τέτοιες διοργανώσεις συνεισφέρουν τα μέγιστα. Δίνουμε έμφαση και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να δημιουργήσουμε πρότυπα. Το κράτος δεν βοηθάει, μένει ο εθελοντισμός, η διάθεση και το κέφι και η ομάδα μας καταβάλλει μια εξαιρετική προσπάθεια».


Γεν. Γραμματέας ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης: «Σήμερα είμαστε εδώ επενδύοντας στην ιδέα του αθλητισμού, δίνοντας ελπίδα στη νεολαία νησιού για να διεκδικήσει τα όνειρά του. Φεύγοντας νέος από τη ζωή, ο Νίκος Σαμαράς, άφησε ιερή παρακαταθήκη το όνομά του σε όλους αυτούς που τον αγάπησαν, όπως η οικογένειά του και η κοινότητα του ελληνικού βόλεϊ. Όσοι συνδέθηκαν μαζί του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οφείλουν να τον τιμούν και να συνεχίζουν το όραμά του. Ως ΕΟΠΕ, επικροτούμε ως ύψιστη ενέργεια τιμής, την μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου σε Νίκος Σαμαράς και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι πήραν αυτή την απόφαση.

Η Ομοσπονδία αποδεχόμενη το αίτημα του συλλόγου της Λήμνου να συνδιοργανώσουμε αυτή τη διοργάνωση, έρχεται να υποστηρίξει και να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου. Με την ευκαιρία, θέλω να τονίσω ότι αποτελεί πολιτική της ΕΟΠΕ και προσωπικό όραμα του προέδρου της, Αχιλλέα Μαυρομάτη, τα σωματεία της περιφέρειας να βρίσκουν τη δική τους θέση στις Εθνικές κατηγορίες. Με τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, πλέον, οι πρωταθλητές των Περιφερειών προάγονται απευθείας στην Α2 Ανδρών - Γυναικών. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της υποδομής στην περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση των ομάδων, σε περίπτωση που για κάποιους λόγους δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους στις υψηλότερες κατηγορίες.

Επίσης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Φλώρος, βρίσκεται στη Λήμνο για να ενθαρρύνει - παροτρύνει τους νέους αθλητές και αθλήτριες του νησιού. Παράλληλα, στην Ορεστιάδα αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία και φιλικοί αγώνες της Εθνικής Ανδρών και εκεί θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ με το Βέλγιο. Είμαστε βέβαιοι ως ΕΟΠΕ ότι η απόφαση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο της Ορεστιάδας να τιμήσει τον κορυφαίο αθλητή της. Με τη παράλληλη διοργάνωση των αγώνων στη Λήμνο και την Ορεστιάδα, δίνεται η ευκαιρία τους Τοπικούς Φορείς να τιμήσουν τον δικό τους άνθρωπο».

Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Λήμνου Σωτήρης Κωσταντάρας: «Καλωσορίζω τις αποστολές και όλο τον κόσμο. Από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό μέσα σε ελάχιστο χρόνο για να έχουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα σε αυτό το τουρνουά. Σήμερα από κοντά μας λείπει ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Νίκος Σαμαράς. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που εμπιστεύτηκε στον Οργανισμό Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Λήμνου την ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου. Το Δ.Σ. του Οργανισμού είχε την τόλμη και το σθένος να πάρει την απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ακριβής ονομασία του γηπέδου έχει ως εξής: Δήμος Λήμνου Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας - Αίθουσα Νίκος Σαμαράς. Απόψε θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας».

Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Λήμνος Sports Club» Έλενα Δούκα: «Ευχαριστώ όλους που ήρθαν εδώ στη Λήμνο και θέλω να πω δυο λόγια από καρδιάς. Όταν συζητούσαμε με τον Νίκο να έρθουμε εδώ και να αφιερώσει τη ζωή του στον σύλλογο, δεν φανταζόμουν ποτέ τη χαρά του να δίνεις ό,τι μπορείς σε μικρά παιδιά. Γι' αυτό βρίσκομαι εδώ και συνεχίζω την προσπάθειά του, ώστε τα μικρά παιδιά να έχουν όνειρα και ιδανικά. Ευχαριστώ όλους τους συνδιοργανωτές και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αγάπησαν τον Νίκο, θα στηρίξουν την προσπάθεια να ανέβει η ομάδας μας την κατηγορία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και τα γνωρίζουμε, αλλά θα είμαστε εδώ για να τα παλέψουμε και να τα ξεπεράσουμε».

Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μοσχάκης: «Σας καλοσωρίζουμε και εύχομαι να περάσετε καλά στο νησί μας.
Εύχομαι, επίσης, καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Ευχαριστώ όλους και προσωπικά τον κ. Χατζηδιαμαντή, τον κ. Κωνσταντάρα, και τον κ. Δέτση που μας έδειξε τον δρόμο για τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Αν εχθές μας τα χάλασε λίγο ο καιρός, σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα και θα απολαύσουμε όλοι, τη γιορτή του βόλεϊ».

Επίσημος προσκεκλημένος Μάριος Γκιούρδας: «Σας ευχαριστώ πολύ για τη χαρά που μου δίνετε να είμαι εδώ κοντά σας. Είναι ιδιαίτερη στιγμή να βρίσκομαι ξανά κοντά στον Νίκο που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας. Έχουμε πει πάρα πολλά για τον Νίκο ως αθλητή και ως άνθρωπο, αλλά θα ήθελα να πω στην Έλενα (σ αυτό το σημείο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του), να συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Νίκο. Ξέρει ότι το ίδιο θα ήθελε και εκείνος. Ευχαριστώ τον Δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση για όλα όσα κάνουν, γιατί οι εποχές δεν είναι εύκολες. Ο Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τη βοήθεια όλων. Με προσπάθεια και καλή θέληση θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Θα είμαστε όλοι κοντά στην Έλενα και την οικογένειά της, έτοιμοι να τη βοηθηθούμε».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις απότην πλευρά του Τύπου.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν αντιδράσεις για την μετονομασία του γηπέδου, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, απάντησε: «Η απόφαση για μετονομασία ήταν εύκολη ως προς την θέληση, απλά έπρεπε να ξεπεράσουμε τα διαδικαστικά. Δεν υπήρξε ποτέ και καμία δυσπιστία, παρά μόνο έκπληξη. Απόψε θα δείτε και στο γήπεδο την θέληση και τη διάθεση όλων», ενώ και ο κ. Κωνσταντάρας πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε ποτέ καχυποψία για τον Σαμαρά, αλλά το μέγεθος της προσωπικότητας και του εκτοπίσματός, δυστυχώς οι περισσότεροι το κατάλαβαν όταν τον χάσαμε. Όταν τον είχαμε ανάμεσά μας, δεν είχαν καταλάβει όλοι το μέγεθός του».

Ακολούθησε ερώτηση για το αν υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθεί η Λήμνος στην Α2 κατηγορία, εφόσον βέβαια προκριθεί
Απαντώντας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης, σημείωσε:
«Δεν έχουμε ακριβή εικόνα των οικονομικών απαιτήσεων για την υποθετική συμμετοχή της Λήμνου στην Α2, αφού ακόμα όλες οι ομάδες διεκδικούν την άνοδο. Υπάρχει, όμως, αισιοδοξία, διάθεση και θέληση όλων των ανθρώπων και της ΕΟΠΕ για να συνεχιστεί η πορεία της Λήμνου προς τις Εθνικές Κατηγορίες. Ως Ομοσπονδία θα συμπαρασταθούμε και η συνδρομή μας είναι δεδομένη, όμως, οι δυνατότητές μας δεν είναι απεριόριστες.

Πώς μπορείς άλλωστε να δώσεις σαφή απάντηση πάνω σε οικονομικά θέματα, όταν κάθε χρόνο, οι προϋπολογισμοί μειώνονται και δεν εκταμιεύονται οι επιχορηγήσεις. Έχουμε θέσει τον όρο, ώστε όλα τα σωματεία που κερδίζουν την άνοδό τους από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα να μπορούν να αξιολογούν τις δυνατότητές τους, τα πλάνα και τα σχέδιά τους και εφόσον τους επιτρέπουν την ασφαλή συμμετοχή τους να μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δεν είναι κάτι ευχάριστο να κερδίζει κάποιος στο γήπεδο την άνοδο και λόγω οικονομικών να μην μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.

Ξέρουμε, όμως, όλοι πόσο βίαια έχει επηρεάσει η οικονομία και τον αθλητισμό. Εκτός από τα χρήματα, όμως, μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα και χρειάζεται η συναίνεση όλων. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα βρούμε όλα τα χρήματα για τις δαπάνες των μετακινήσεων, θα εξετάσουμε όμως και την διάρθρωση εντός ομίλου που να εξυπηρετεί».

Σ αυτό το σημείο ο Μάριος Γκιούρδας πρόσθεσε: «Η Λήμνος με έχει βάλει σε πολλές σκέψεις για το πώς μπορώ να βοηθήσω με τον πιο ενεργό ρόλο, είναι κάτι που έχω σκεφτεί, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θέλω να βοηθήσω, δεν ξέρω αν θα μπορώ να είμαι σε όλους τους αγώνες της ομάδας, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

 

Φωτό: Limnos Sports Club

 

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το