Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Φάβα Λήμνου κατέκτησε το Μόντε Κάρλο!

banner roots

Η Φάβα Λήμνου κατέκτησε το Μόντε Κάρλο!
22.05.2013 | 20:42

Η Φάβα Λήμνου κατέκτησε το Μόντε Κάρλο!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος
Η Φάβα Λήμνου κατέκτησε το Μόντε Κάρλο! Πελάτες πανάκριβου εστιατορίου στο πριγκιπάτο δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το Ελληνικό αυτό προϊόν, που το θεωρούν ως ένα από τα καλύτερα ορεκτικά που σερβίρονται το τελευταίο μήνα. Οι Γάλλοι μάλιστα το διαφημίζουν κι ως ένα πιάτο με gourmet γεύση.
 
Σημαντικό στοιχείο που κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει είναι η μοναδική του γεύση και ότι καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου μόλις δοκίμασαν τη φάβα αποφάσισαν να την εντάξουν στο menu του εστιατορίου τους και δικαιώθηκαν από την ζήτηση που παρουσίασε.Η φάβα Λήμνου που ήδη σερβίρεται σε εστιατόρια του νησιού αλλά και της Αθήνας επανήλθε ως καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια. Ήταν ξεχασμένη για 40 χρόνια ώσπου σε κάποιες παλιές αποθήκες βρέθηκαν εντελώς τυχαία σπόροι άφκου, από τους οποίους και γίνεται η φάβα. Πέρυσι καλλιεργήθηκαν 250 στρέμματα τα οποία επέδωσαν 15 τόνους παραγωγής.
 
Σύμφωνα με τον Κο Χρήστο Σαλαμούσα –καλλιεργητής φάβας Λήμνου– έχει επιτευχθεί η μηχανοποίηση της καλλιέργειας μέχρι ενός ορισμένου σημείου (μέχρι στιγμής έχει γίνει μία μικρή μόνο εξαγωγή στη Γαλλία, ενώ η τιμή του πιάτου είναι περίπου 5 euro). Δεν έχουν μπεί σε διαδικασία μεγάλης παραγωγής ακόμα, διότι τα τελευταία 4 χρόνια ήταν πιλοτική η καλλιέργεια της φάβας στο νησί. Από πέρυσι έχει αρχίσει να επεκτείνεται σιγά-σιγά η καλλιέργεια της φάβας με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή, έτσι ώστε να κατακτήσουν πέρα από το Μόντε Κάρλο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Πηγή : Food-isimo
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το