Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου για τις ευρωεκλογές του 2019

banner roots

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου για τις ευρωεκλογές του 2019
19.12.2018 | 18:00

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου για τις ευρωεκλογές του 2019

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε περίπου μισό χρόνο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 27 χώρες θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι με την ψήφο τους θα εκλέξουν με άμεση ψηφοφορία τους 705 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ θα αποφασισθεί έμμεσα και ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επικοινωνιακή πολιτική που έχει σχεδιαστεί για τις εκλογές του 2019 έχει ως στόχο να συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης.

Μέσω των δημόσιων διαλόγων με θέμα «Το μέλλον στην Ευρώπη προκλήσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, θα υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά ευρωπαϊκά-τοπικά ζητήματα.

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία δημόσιους διαλόγους στη Μυτιλήνη στη Χίο με την παρουσία ευρωβουλευτών όπως οι κ.κ. Κούλογλου, Σπυράκη και Κύρτσος.

Όπως ανέφερε η Σοφία Σωτηρίου, υπεύθυνη δράσεων και προβολής Europe Direct North Aegean: «Επισκεφθήκαμε με τον επιστημονικό μας υπεύθυνο καθηγητή κ. Π. Γρηγορίου σχολεία στα νησιά της Σάμου και της Λήμνου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές εκλογές. Κάθε νέος ή νέα που έχει κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας του/της δύναται να ασκήσει το εκλογικό του/της δικαίωμα στις 26 Μαΐου.

Είναι γεγονός ότι αυτές οι εκλογές θα έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Σαλβίνι ότι "οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης, της εποχικής εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας, από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία" σίγουρα δίνουν μια άλλη διάσταση στις επόμενες ευρωεκλογές ανάγοντας το μεταναστευτικό ως ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης και χωρίζοντας την Ευρώπη μεταξύ εκείνων που ψηφίζουν ΝΑΙ και εκείνων που ψηφίζουν ΟΧΙ στο μέλλον της Ευρώπης.

Στόχο μας αποτελεί ένας σωστά ενημερωμένος πολίτης, ο οποίος θα συμμετέχει απόλυτα συνειδητά στην εκλογική διαδικασία αφού θα είναι γνώστης της επιρροής που θα ασκήσει η ψήφος στο μέλλον του…».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το