Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα, για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού του αγριοκούνελου

banner roots

Τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα, για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού του αγριοκούνελου
29.05.2013 | 19:13

Τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα, για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού του αγριοκούνελου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανακοίνωσε, ότι τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα υλοποίησης των Αποφάσεων, που είχαν ληφθεί κατά τις Συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με τη συμμετοχή της Α.Δ.Α. της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ και των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων και Υπηρεσιών μετά από πρόσκληση του ΕΛΓΑ, στα Γραφεία του στην Αθήνα.

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε πειραματικά την διαδικασία σύλληψης των αγριοκούνελων με παγίδες, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, για την μαζική εφαρμογή της.

Εξετάζεται επίσης, σε πρώτο στάδιο, η τοποθέτηση ηλεκτροφόρου φράκτη σε κατάλληλη για το σκοπό αυτό έκταση, η οποία κατόπιν θα εκκαθαριστεί με νόμιμες μεθόδους, ώστε να εμποδίζεται η είσοδος αγριοκούνελων σ’ αυτήν. Σε περίπτωση που το μέτρο δείξει καλά αποτελέσματα η μέθοδος θα επεκταθεί.

Για το θέμα τοποθέτησης φωσφινών ο ΕΛΓΑ προτίθεται να ξεκινήσει ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της νήσου Λήμνου.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, σε ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο, το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το