Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Σε… «αποσύνθεση» οι αρχαιολογικοί χώροι; | Τι απαντούν οι φύλακες;

banner roots

Λήμνος: Σε… «αποσύνθεση» οι αρχαιολογικοί χώροι; | Τι απαντούν οι φύλακες;
09.05.2019 | 15:22

Λήμνος: Σε… «αποσύνθεση» οι αρχαιολογικοί χώροι; | Τι απαντούν οι φύλακες;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Θλίψη προκάλεσε σε φίλο αναγνώστη του limnosfm100.gr, η εικόνα που αντίκρισε πριν λίγες εβδομάδες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας και της Πολιόχνης, καθώς όπως αποτύπωσε σε φωτογραφίες που μας απέστειλε οι χώροι δείχνουν παραμελημένοι.

Σχολίασε παράλληλα πως θεωρεί απαράδεκτο τους πρώτους μήνες της Άνοιξης και μέσα στην περίοδο του Πάσχα, που οι πρώτοι επισκέπτες έχουν έρθει στο νησί, δύο τόσο σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Ο FM100 επικοινώνησε με τους αρμόδιους φύλακες των δύο χώρων οι οποίοι μας μετέφεραν πως, για τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας, η σημερινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του φίλου αναγνώστη, αφού έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του χώρου.

Προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να μας στείλουν νέο υλικό μετά τις εργασίες που πραγματοποίησαν, αλλά για την ώρα δεν έχουμε λάβει κάτι σχετικό.

Σε ότι αφορά την Πολιόχνη, μας μετέφεραν ότι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες και ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, θεωρείται επομένως λογικό, ο χώρος να παρουσιάζει την εικόνα αυτή.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το