Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο Μούδρου (photos)

banner roots

Θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο Μούδρου (photos)
12.05.2019 | 10:10

Θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο Μούδρου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ιδιαίτερα επωφελής για τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου εξελίχθηκε ο θεσμός της ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ένας θεσμός, που αν εφαρμοσθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει πολλά στους εφήβους. Οι δράσεις πολλές και η αποτελεσματικότητα των εγχειρημάτων των εκπαιδευτικών να μετακενώσουν αξίες και μηνύματα ουσιαστική. Οι άξονες κατά τη φετινή χρονιά πέντε:

Εστιάζουμε ιδιαίτερα στις επόμενες 4 δράσεις που ενεργοποίησαν ιδιαίτερα τους ίδιους τους μαθητές.

  1. «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» Εξαιρετικές προσεγγίσεις των μαθητών μας στις έννοιες της ισότητας και της διαφορετικοτητας με κολάζ και tableaux vivants των μαθητών μας δραματοποιώντας τους ήρωες του βιβλίου "Σαν Αλ Σουρ και Κοκτω" της Χ. Καραμήτρου με εικονογράφηση της Χ. Χαδουλου. Στόχος της εμψυχώτριας τους, κ. ΒΡΑΝΑ, να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στη σκέψη των παιδιών. Με τη λογοτεχνία όλα είναι πιο όμορφα και χρωματιστά.
  2. «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ» Σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε αν τα γραφόμενα στον ΚΟΚ έχουν εφαρμογή στην κουλτούρα του Λημνιού οδηγού, ολοκληρώσαμε την ενότητα ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με μια πειραματική καταμέτρηση στη διάβαση έξω από το σχολείο μας. Οι μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Μέρμηγκα κατέγραψαν τον αριθμό των αυτοκινήτων που σε διάστημα μιας ώρας πέρασαν μπροστά από την κεντρική επαρχιακή οδό Μύρινας-Μούδρου και το Γυμνάσιο Μούδρου, αλλα και το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό του Μούδρου, καθώς και το φύλο του οδηγού και την οδηγική του συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα; Όχι ευχάριστα. Ελάχιστοι ήταν οι οδηγοί που έκοψαν ταχύτητα ή σταμάτησαν όταν είδαν τους μαθητές μας να προσπαθούν να διασχίσουν τη διάβαση πεζών. Δυστυχώς υπήρξαν και κάποιοι που ανέπτυξαν ταχύτητα. Νικητές στη συνέπεια οι άνδρες οδηγοί, καθώς οι γυναίκες έδειχναν οι περισσότερες να μη λαμβάνουν υπόψη τους τον ΚΟΚ. Ευχαριστούμε πολλοί τους οδηγούς που μας σεβάστηκαν και παρακαλούμε τους υπόλοιπους να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς η ύπαρξη μαθητών είναι συνεχής και η διέλευση των αυτοκινήτων συχνή.
  3. ΚΕΣΥ ΛΗΜΝΟΥ και ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήρι με θέμα τις ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ πραγματοποίησε στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου Μουδρου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΣΥ ΛΗΜΝΟΥ. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών εντυπωσίασαν τις υπευθύνους τις δράσεις. Το Γυμνάσιο Μουδρου ευχαριστεί θερμά τις κ. κ. Αβραμη Γεωργία, Λογοθεραπευτρια, Τελλιου Ευθυμία, Εκπαιδευτικό, Χαριοπολιτου Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργό και Μαυρογιαννη Στεφανία, Ψυχολόγο για τη ζέστη κι επιστημονική προσέγγιση των μαθητών μας, καθώς και την Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ, κ. Τακιδου, για την αγαστή συνεργασία.
  4. Εξαιρετικές οι εισηγήσεις των κ.κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ψυχολόγου, και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, στρατιωτικού γιατρού, μαιευτήρα-γυναικολόγου, που παρουσιάστηκαν στους μαθητές της Β΄και Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας με θέμα την Ηπατίτιδα C και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και τις αλλαγές στο σώμα των εφήβων και τις ψυχοσωματικές πιέσεις που υφίστανται εξαιτίας τους. Με εύληπτη επιστημονικότητα, αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία στο νεαρό της ηλικίας των μαθητών οι δυο εισηγητές συζήτησαν ουσιαστικά με τα παιδιά, τα οποία άκουσαν και ρώτησαν για θέματα, που, δυστυχώς, εν έτει 2019 δεν ακουμπάμε ακόμα στο δημόσιο σχολείο. Ευχαριστούμε θερμά τους δυο εισηγητές, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λήμνου για την πρωτοβουλία.

Με την αίσθηση ότι οι μαθητές μας ωρίμασαν σε μεγάλο βαθμό μέσα σε διάστημα μιας μόνο εβδομάδας, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που ασχολήθηκαν και με τις υπόλοιπες θεματικές ενότητες, αλλά και τους φορείς που συνέδραμαν σημαντικά με την παρουσία τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το