Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιστέρι – Ηφαιστος Λήμνου 84-81

banner roots

Περιστέρι – Ηφαιστος Λήμνου 84-81
18.05.2019 | 21:55

Περιστέρι – Ηφαιστος Λήμνου 84-81

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ηταν ακριβώς το ντέρμπι που όλοι περιμέναμε. Περιστέρι και Ήφαιστος έδωσαν μία πολύ όμορφη παράσταση στο «Ανδρέας Παπανδρέου», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 84-81, χρωστώντας την… επιβίωσή τους στον ανεξάντλητο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Η ομάδα του Πεδουλάκη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, όμως το κρεσέντο των φιλοξενούμενων στην τρίτη περίοδο και το επιμέρους 25-14 τους, έγειρε περισσότερο την πλάστιγγα προς το μέρος τους. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε από τα 6,75μ, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν απολαυστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και παρά την ύστατη προσπάθεια του Ηφαίστου, έγινε το 1-0 στη σειρά, η οποία οδηγείται τώρα στην Λήμνο.

Κορυφαίος για του νικητές ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 19 πόντους, με τον Φρεϊμάνις από την μεριά των φιλοξενούμενων να πετυχαίνει 16.

Η εξέλιξη του ματς

Από νωρίς οι δύο ομάδες έδειξαν τις προθέσεις τους. Ο Ηφαιστος με τρίποντο του Φρεϊμάνις προηγήθηκε με 4 πόντους (5-9), με το Περιστέρι να αντιδράει γρήγορα και να ισοφαρίζει με ένα 4-0 σερί και κάρφωμα του Σκορδίλη.

Οι Λημνιώτες παρέμειναν μπροστά στο σκορ 3 λεπτά πριν το τέλος, με τους γηπεδούχους πάντως να εκμεταλλεύονται την ρακέτα τους και γρήγορα να φέρνουν το ματς σε ισορροπία. Οι βολές του Σκορδίλη και το νέο καλάθι του Φρεϊμάνις πρόσφεραν μία ακόμα ισοπαλία (16-16), με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 18-18 στο «Ανδρέας Παπαδρέου».

Μπέντιλ και Μουράτος βοήθησαν για το 24-18 της ομάδας του Πεδουλάκη, με τον Φλέμινγκς να σκοράρει από τα 6,75μ για το +7 (27-20).

Το ματς έφτασε στο 30-22, όμως ο Χαριτόπουλος με σερί πόντους βοήθησε για να μειωθεί η απόσταση. Από την μεριά του το Περιστέρι ξέφυγε ξανά με 42-34, αλλά Γκότσερ και Φρεϊμάνις πραγματοποίησαν το 42-39. Ο Ηφαιστος είχε μείνει κοντά στο παιχνίδι, μέσω της άμυνάς του ροκάνισε τη διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 47-43 για τους γηπεδούχους.

Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν πανομοιότυπη και στο β μέρος του παιχνιδιού. Ο Ηφαιστος πίεσε εκ νέου μέσω του Εβανς και μάλιστα προσπέρασε με δύο πόντους μετά από γκολ φάουλ του (52-54), με τον Ουίγκινς να ανεβάζει στροφές και να διαμορφώνει το 54-56 στο κλειστό του Περιστερίου με 4:22 για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε μπροστά την εμπειρία του Βασιλόπουλου για το ισχνό προβάδισμα της ομάδας του, σε ένα ματς που είχε εξελιχθεί σε τεράστιο ντέρμπι ανάμεσα στην δεύτερη ομάδα της κανονικής διάρκειας και την έβδομη.

Ο Φρεϊμάνις πήρε και πάλι το όπλο του για το 60-63, ο Μούρτος δεν λάθεψε από τα 6,75μ και ο Γκότσερ ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με το σκορ στο 61-68, ο Κάλαχαν πέτυχε το πρώτο καλάθι για τους γηπεδούχους,  ο Μπέντιλ «εκτέλεσε» και αυτός από την μεριά του από την περιφέρεια για να πέσει η απόσταση στους τρεις πόντους (67-70). Ο Βασιλόπουλος πέτυχε δύο σερί τρίποντα ολοκληρώνοντας την ανατροπή της ομάδας του για το 74-72!

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στο «Ανδρέας Παπανδρέου», τόσο το Περιστέρι όσο και ο Ήφαιστος το γύρισαν στο… ξύλο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Για 2μιση λεπτά δεν υπήρξε σκορ, με τους παίκτες του Πεδουλάκη να μπαίνουν προηγούμενοι στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης. Ο Βασιλοπουλος έδρασε για το 80-77, ο Γκρέι έκανε τα 84-79, όμως ο επτάψυχος Ήφαιστος με 5 δευτερόλεπτα για το τέλος μείωσε στους τρεις με δίποντο του Φρεϊμάνις. Το Περιστέρι πήγε στις βολές, ο Κάλαχαν είχε 0/2, όμως το μακρινό τρίποντο του Σταμάτη δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-43, 61-68, 84-81

 

Πηγή: to10.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το