Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Μουτζούρης: «Μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινώσω ονόματα»

banner roots

Κ. Μουτζούρης: «Μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινώσω ονόματα»
24.06.2019 | 12:25

Κ. Μουτζούρης: «Μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινώσω ονόματα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει η Πέλλη Γιακουμή

«Μέσα στον Αύγουστο θα ανακοινώσω όλα τα ονόματα που θα καταλάβουν θέσεις Αντιπεριφερειαρχών και θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια», δήλωσε μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται συνεχώς σε επαφές, συναντήσεις και διαβουλεύσεις.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται τώρα στις συνεργασίες που θα κάνει και με ποιες παρατάξεις στο Περιφερειακό συμβούλιο, στην κατανομή των θέσεων ευθύνης, καθώς βέβαια και στο τι μέλλει γενέσθαι με την παράταξη της απερχόμενης Περιφερειάρχη.

Ο Πρύτανης επέστρεψε από την Αθήνα και ξεκίνησε δυναμικά τις επαφές με στελέχη του συνδυασμού αλλά και τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς, καθώς προετοιμάζεται ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου.

Χθες ο κ. Μουτζούρης συναντήθηκε με τους δυο νέους Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Στρατή Κύτελη και Ταξιάρχη Βέρρο, ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει περιοδείες σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η πρώτη συνάντηση που είχε ήταν με όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου του στη Λέσβο. «Ήταν μια όμορφη συνάντηση με πολύ καλό κλίμα. Εκεί συζητήσαμε τα αποτελέσματα των εκλογών, τα λάθη που κάναμε και λυπηθήκαμε για τη δήλωση της παράταξης της κας Καλογήρου ότι δεν επιθυμεί τη συνεργασία μας», δήλωσε κ. Μουτζούρης.

Ο ίδιος βέβαια είχε προλάβει να πει σε συνέντευξή του αμέσως μετά τις εκλογές στα «Νέα της Λέσβου» ότι «δεν θα είναι η πρώτη του επιλογή η συνεργασία με την παράταξη Καλογήρου». Δήλωση που προκάλεσε έντονη δυσφορία στην άλλη πλευρά. Ο ίδιος λέει για τη δήλωση αυτή: «Ήταν μια δήλωση αμέσως μετά τις εκλογές επηρεασμένη από το κλίμα των ημερών. Λαμβάνω υπ’ όψιν ότι και η δήλωση της παράταξης Καλογήρου έγινε υπό το κράτος της ήττας». Αν και η ένταση των εκλογών δεν έχει κοπάσει και το ρήγμα ανάμεσα στις δυο πλευρές παραμένει βαθύ, ο κ. Μουτζούρης φαίνεται να επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι. «Δεν έρχομαι σαν άγγελος καθάρσεως, αλλά σαν άγγελος βελτίωσης των πραγμάτων», ξεκαθαρίζει.

Συζητήσεις με παρατάξεις

Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τουλάχιστον δυο παρατάξεις και μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι ήδη πριν από το δεύτερο γύρο θα πρέπει να είχε συμφωνηθεί και το επίπεδο της συνεργασίας.
Ο Πρύτανης - που μας έχει συνηθίσει να μην μασάει τα λόγια του και να απαντά ξεκάθαρα - τονίζει: «Συζητάω τα πάντα και με όλους. Είμαι ανοιχτός σε συνεργασία». Ήδη συζητιέται ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης έργων θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επίσης σχολιάζουν ότι σε περίπτωση συνεργασίας με άλλες παρατάξεις θα χρειασθεί να διαθέσει τουλάχιστον μια «ισχυρή» θέση Αντιπεριφερειάρχη.

Ενημέρωση από τις υπηρεσίες

Πέρα από τις διαβουλεύσεις για τις συνεργασίες και τις θέσεις στην νέα Περιφερειακή αρχή, ο νέος Περιφερειάρχης έχει ξεκινήσει και τις επαφές και συναντήσεις για την ενημέρωσή του. Μάλιστα την Πέμπτη είχε συνάντηση με όλους τους Γενικούς Διευθυντές της Περιφέρειας, όπου είχε μια πρώτη συζήτηση για θέματα προτεραιότητας. Ανάλογες συναντήσεις θα έχει όλο το επόμενο διάστημα με σκοπό την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και θα αναλάβει καθήκοντα, να έχει ήδη μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι περιοδείες που ξεκινά στα άλλα νησιά της Περιφέρειας αλλά και σε περιοχές της Λέσβου.

Πρόσφατα επισκέφθηκε το Πλωμάρι, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του. Παράλληλα έχει κινήσει τις διαδικασίες για την αποχώρησή του από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Στις 31 Αυγούστου θα υποβάλλει την παραίτησή του από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το