Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου: Προς επίλυση το ζήτημα της παθολογικής κλινικής

banner roots

Εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου: Προς επίλυση το ζήτημα της παθολογικής κλινικής
15.07.2019 | 13:08

Εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου: Προς επίλυση το ζήτημα της παθολογικής κλινικής

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμά Λούκα προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα το ζήτημα που έχει προκύψει με την παθολόγο του νοσοκομείου Λήμνου.

Όπως πληροφορούμαστε, σε αυτές τις συνομιλίες με τον κ. Λούκα, και με δεδομένο ότι δεν έχει λάβει ακόμα η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, προκρίθηκε ως η πλέον τάχιστη λύση να ξεκινήσει προσωρινά η εξυπηρέτηση των ασθενών από ιδιώτες παθολόγους, οι οποίοι θα πληρώνονται με μπλοκάκι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Με αυτό τον τρόπο, σήμερα θα επιλυόταν το πρόβλημα με την κ. Κιτρομυλίδου, τη μοναδική παθολόγο του νοσοκομείου, η οποία έχει συμπληρώσει περισσότερες από 30 ημέρες συνεχούς εφημερίας χωρίς ρεπό. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία παροχής υπηρεσιών στο νοσοκομείο από ιδιώτες γιατρούς, είχε ακολουθηθεί και επί διοίκησεως Λυμπέρη και είχε αποδώσει καρπούς.

Ωστόσο, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του νοσοκομείου, καθώς και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), είναι αντίθετοι με την «είσοδο» ιδιωτών γιατρών στο νοσοκομείο και, όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον υπουργό Υγείας για να του κομίσουν διαφορετική πρόταση. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στον FM 100 ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατσιγιαννόπουλος: «Η κ. Κιτρομυλίδου δέχεται να κάνει συνεχή εφημερία έως 31 Ιουλίου, καθώς σήμερα ορκίστηκε γαστρεντερολόγος και θα μπορέσει να αποφορτίσει την ίδια. Από την 1η Αυγούστου έως τις 15 του ίδιου μήνα, θα πρέπει να μετακινηθεί άλλος παθολόγος στο νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες της παθολογικής κλινικής, διαδικασία με την οποία συναίνεσε η ΔΥΠΕ, και μάλιστα την εγγυήθηκε».

Ευελπιστούμε ότι οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το