Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΟΝΓΕ για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

banner roots

Η ΟΝΓΕ για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου
17.07.2019 | 09:47

Η ΟΝΓΕ για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, μετά τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Λήμνου, που αφορούν την Παθολογική κλινική, καυτηριάζοντας ωστόσο την απόφαση του υπουργού να συνάψει συμβάσεις εργασίες με ιδιώτες γιατρούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση και την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου ,τη θαρραλέα στάση της συναδέλφου παθολόγου από το νοσοκομείο της Λήμνου, η οποία δεν υπέκυψε στους αφόρητες πιέσεις και τον εκφοβισμό, ο Υπουργός Υγείας αναγκάστηκε προκηρύξει τρεις θέσεις μόνιμων παθολόγων για το νοσοκομείο της Λήμνου .

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι όταν δε σκύβουμε το κεφάλι, όταν ορθώνουμε το ανάστημα μας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας , συσπειρωμένοι στις Ενώσεις ,στα σωματεία μας και την Ομοσπονδία ,μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά το επόμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Γιατί ούτε ακραία ούτε μεμονωμένη, είναι η περίπτωση του νοσοκομείου της Λήμνου. Ακραίες και τραγικές είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες της δημόσιες μονάδες υγείας.
Aυτή είναι η περίφημη κανονικότητα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται να μη γκρεμίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με ιδιώτες για την κάλυψη δήθεν «των τρεχουσών αναγκών». Με την επίκληση των τρεχουσών αναγκών επιδιώκουν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προκατόχων της είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, με υποκατάσταση ολοένα και μεγαλύτερου μέρος του μόνιμου προσωπικού με επικουρικούς και με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, που θα πληρώνονται από τα «ίδια» έσοδα ,δηλαδή από τις τσέπες των ασθενών.

Για αυτό και στο παρελθόν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και στο νοσοκομείο της Λήμνου και σε άλλα νοσοκομεία ,πάλι με πρόσχημα «την κάλυψη έκτακτων αναγκών», έχουν προχωρήσει σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες γιατρούς.

Ούτε βήμα πίσω! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το