Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Από εξωτερική αξιολόγηση πέρασε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου | Θετική αναμένεται η έκθεση
afoi poriazi
Από εξωτερική αξιολόγηση πέρασε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου | Θετική αναμένεται η έκθεση
19.06.2013 | 19:22

Από εξωτερική αξιολόγηση πέρασε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου | Θετική αναμένεται η έκθεση

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η διαδικασία της αξιολόγησης ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Η αρμόδια επιτροπή, η οποία επιλέγεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αποτελείται απο καταξιωμένους και λίαν διακεκριμένους έλληνες επιστήμονες, ακαδημαϊκούς ή προερχόμενους από άλλους επιστημονικούς φορείς, του εξωτερικού ή της ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, την Επιτροπή αποτελούν ο κ. Γκέκας Βασίλης, Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Ρόδιος Γαμβρός, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων και ο κ. Καζαντζής Δημήτρης, Ακαδημαϊκός στο Rhode Island των Η.Π.Α.

Όπως όλα δείχνουν, η έκθεση θα είναι ιδιαίτερα θετική για το ακαδημαικό και διοικητικό έργο της πανεπιστημιακής μονάδας της Λήμνου, αν και αναμένεται να εντοπίζει προβληματικές παραμέτρους, οι οποίες όμως ξεπερνούν την ευθύνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος της Λήμνου.

Σε μια εποχή και κυρίως σε μια χώρα, που αποστρέφεται μετά βδελυγμίας, ξορκίζοντας όποια έννοια αξιολόγησης, το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου, δείχνει το δρόμο, σπεύδοντας να ζητήσει το ίδιο να περάσει από εξωτερική αξιολόγηση, η οποία εξάλλου αποτελεί και στρατηγική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πράγμα που καταδεικνύει και τον στόχο του, για αναβάθμιση και βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της πανεπιστημιακής έρευνας.

Εξάλλου, στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι γνωστό, πως ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα που δεν έχει υποβληθεί στη βάσανο της εξωτερικής αξιολόγησης, είναι περισσότερο "ευάλωτο" στις προθέσεις μιας πολιτικής ηγεσίας εναρμονισμένης (όπως καλή ώρα), στη λογική των περικοπών και της συρρίκνωσης.

Από την άλλη, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, εφόσον ένα πανεπιστημιακό τμήμα, δεν έχει περάσει από εξωτερική αξιολόγηση, δεν έχει τη δυνατότητα να εντάξει στην ακαδημαϊκή του δράση, μεταπτυχιακά προγράμματα, πράγμα που αποτελεί τον επόμενο στόχο του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, σχολίασαν θετικά το έργο που πραγματοποιείται στη Λήμνο, κάνοντας λόγο για ένα "πολύ καλό επιστημονικό αποτέλεσμα σε διεθνή πρότυπα, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές".

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση δημιούργησε η αποδοχή του Τμήματος από την τοπική κοινωνία, καθώς και η συνδρομή του Δήμου της Λήμνου στο εγχείρημα που λέγεται Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου.

Τονίστηκε δε, ότι πέρα από την προφανή ωφέλεια του Πανεπιστημίου, στο κομμάτι της οικονομίας του νησιού,  έχει δημιουργηθεί ένα σαφές θετικό πρόσιμο στην ανάπτυξη και στη διασύνδεση της γνώσης με την τοπική αγορά, τη βομηχανία τροφίμων στο νησί και κατά συνέπεια την οικονομική λειτουργία του τόπου.

Μιλώντας στο σταθμό μας λίγο αργότερα, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου κ. Σουλακέλης δήλωσε: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του Τμήματος στη διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης.
Επίσης, είμαι πεπεισμένος, ότι οι παρατηρήσεις των αξιολογητών, θα βοηθήσουν σημαντικά το Τμήμα στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης, του ήδη υψηλού επιπέδου που παράγει, παρά την τεράστια υποστελέχωση και τις οικονομικές δυσκολίες που αντικειμενικά αντιμετωπίζουμε".

Η τελική έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Δ.Β

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018