Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οικολόγοι Πράσινοι: «Αποδεκατίζονται οι εφορίες των νησιών | Άρον άρον μετατίθενται υπάλληλοι!»
afoi poriazi
Οικολόγοι Πράσινοι: «Αποδεκατίζονται οι εφορίες των νησιών | Άρον άρον μετατίθενται υπάλληλοι!»
19.06.2013 | 19:56

Οικολόγοι Πράσινοι: «Αποδεκατίζονται οι εφορίες των νησιών | Άρον άρον μετατίθενται υπάλληλοι!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την ώρα που είναι ανοιχτό το θέμα της εφορίας της Λήμνου, φαίνεται ότι ο "κύβος ερρίφθη" για συγκεκριμένα τμήματα εφοριών μεγάλων νησιωτικών δήμων.

Γι αυτό το θέμα σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν:

"Mε ξαφνικό φιρμάνι το υπουργείο Οικονομικών ειδοποίησε τους υπάλληλους μεγάλων νησιωτικών ΔΟΥ που στελεχώνουν τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού σε αυτές ότι σε ένα δεκαήμερο καταργούνται τα συγκεκριμένα τμήματα και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πλέον στη ΔΟΥ όπου θα υπάγονται. Οι εφορίες που από 1ης Ιουλίου θα λειτουργούν με τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού ...εξ αποστάσεως είναι αυτές των περιφερειακών ενοτήτων Χίου και Σάμου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας, αλλά και μεγάλων νησιών όπως Κως, Σαντορίνη, Νάξος κ.ά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση του Υπουργείου να συγκεντρωθούν αυτά τα τμήματα στον Πειραιά, την Πάτρα και το Αγρίνιο αντίστοιχα, αγνοώντας για μια ακόμη φορά την αρχή της εγγύτητας και της νησιωτικότητας. Έτσι, εξαιτίας της προχειρότητας της απόφασης, δεν έχει προβλεφθεί η πλήρης εξυπηρέτηση των νησιωτών και η πλήρης αντικατάσταση των δομών που καταργούνται με άλλες αποτελεσματικές, δημιουργώντας τελικά με την εφαρμογή της περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται θα λύσει.

Αδιανόητη, όμως, θεωρούμε και την αναγκαστική μετάθεση των κατά τεκμήριο καλύτερων υπαλλήλων αυτών των τμημάτων και μάλιστα εντός δέκα ημερών, κάτι που μαρτυρά μια στρεβλή αντίληψη του υπουργείου επί των υπαλλήλων του και πλήρη έλλειψη μέριμνας για τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από αλλαγές στο φορολογικό σύστημα αλλά με σοβαρά κριτήρια, διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία και απόρριψη του συγκεντρωτισμού με δικαιολογία το δημοσιονομικό όφελος".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018